Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δημόσιους χώρους και το αστικό πράσινο, την Δευτέρα 29/8 στις 17:30 στην πλατεία Κοτζιά έξω από το δημαρχείο

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Δεν χαρίζουμε τις γειτονιές μας στα συμφέροντα της δημοτικής αρχής και των ιδιωτών.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο (πλ. Κοτζιά) την ώρα διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ 5.30 ΜΜ. (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ)

Μες στο κατακαλόκαιρο και με τα ΜΑΤ αποφάσισε ο δήμαρχος Μπακογιάννης να εισβάλει στον Λόφο Στρέφη ώστε να ξεκινήσει την ανάπλαση, της οποίας τη μελέτη και τις εργασίες ο Δήμος παραχώρησε στην κτηματομεσιτική PRODEA.

Γιατί όταν είσαι δημοτική αρχή και σχεδιάζεις δίχως να ρωτήσεις τους κατοίκους, όταν διαβουλεύεσαι μόνο με τους εργολάβους, τους επενδυτές και τις εταιρίες… τότε μόνο με τα ΜΑΤ μπορείς να επιβάλεις το σχέδιο σου.

Το έργο που έχει δρομολογηθεί καταστρέφει το οικοσύστημα: αποψιλώνει τις πλαγιές από δέντρα και θάμνους, τοποθετεί γεωπλέγματα «Εθνικής Οδού» για τα αντιπλημμυρικά έργα, καταστρέφει τις φωλιές των χελωνών και άλλων προστατευόμενων ζώων, φωτορυπαίνει και διώχνει τα πουλιά, κόβει δέντρα στην παιδική χαρά και στο θεατράκι.

Επίσης το σχέδιο περιλαμβάνει ενιαία περίφραξη με κάμερες, εννέα φυλάκια, ιδιωτικά security, τσιμεντοποίηση των μονοπατιών, ξήλωμα του πλακόστρωτου και παραχώρηση του «Βυζαντινού» σε ιδιώτες για να λειτουργήσει ως πολυτελές αναψυκτήριο με τραπεζάκια και μουσική.

Η PRODEA ως εταιρία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στοχεύει μέσω της ανάπλασης του Στρέφη, στην ανατίμηση των αξιών γης στο κέντρο της Αθήνας που δραστηριοποιείται. Έτσι, σχεδίασε και εκπονεί ένα έργο κομμένο και ραμμένο στα σχέδια τουριστικοποίησης, εξευγενισμού και μετατροπής των Εξαρχείων σε κατοικία υψηλών εισοδημάτων.

«Στόχος είναι η επανακατοίκηση του κέντρου της Αθήνας», λέει ο δήμαρχος Μπακογιάννης με προφανή επιδίωξη την πολιτική απονέκρωση της γειτονιάς και τον εκτοπισμό των φτωχότερων κατοίκων μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων (76% στα Εξάρχεια από το 2022), της κατακόρυφης αύξησης των ενοικίων και των εξώσεων λόγω Airbnb.

Η PRODEA είναι μετονομασία της ΠΑΝΓΑΙΑ, με τις 22 κακουργηματικές διώξεις για ξεπούλημα διαφόρων δημοσίων κτιρίων και τα μέλη του Δ.Σ. της -κατά μεγάλη σύμπτωση- είναι όλα πρώην στελέχη της Deutsche Bank. Αυτή είναι η εταιρία που κατά το δήμαρχο «θα δώσει πίσω στην περιοχή την ταυτότητα της»!

Μας έλεγαν πως θέλανε να «επιστρέψουν τα Εξάρχεια στους κατοίκους», κι αυτοί τα χαρίζουν σε εταιρίες, επενδυτές και εργολάβους, δίχως να μας ρωτήσουν. Γι’ αυτό έρχονται μες στον Αύγουστο με τις μπουλντόζες. Αλήθεια όμως, έτσι νομίζουν πως θα κάνουν την ανάπλαση; Με τα ΜΑΤ αγκαζέ και τους κατοίκους απέναντι;

Στις 29 Αυγούστου διοργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου για να δηλώσουμε πως είμαστε εδώ, πως δεν φεύγουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν Λόφο Στρέφη πράσινο, ζωντανό, ελεύθερο και με τις εταιρίες έξω απ’ αυτόν. Για μια πλατεία ζωντανή, ελεύθερη, πράσινη και δίχως μετρό.

Ενάντια στις πολιτικές εξευγενισμού, να κρατήσουμε τα Εξάρχεια γειτονιά!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ & ΤΗΝ ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη


Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα

Πρωτοβουλία Αγώνα για το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα


ΣΤΗΡΙΞΗ συγκεντρωσης διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο | Δευτ. 29/8, 5.30 μμ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ 5.30 ΜΜ. (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Μέσα στον Αύγουστο και εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης, η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη προχωράει επιθετικά τα «σχέδια ανάπλασης» των Εξαρχείων. Υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, εισβάλλει στον Λόφο Στρέφη (Εξάρχεια) με εργολάβους και μηχανικούς για την ανάπλαση συμφερόντων της κτηματομεσιτικής PRODEA, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων για τη δημιουργία εργοταξίου σταθμού της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στήνει μια μοντέρνα φυλακή: περικλείει την πλατεία με 5μετρο φράκτη και στρατοπεδεύει επί 24ωρου με ΜΑΤ.

Αλλά πως διαφορετικά θα μπορούσε ο Δήμαρχος Αθηναίων να επιβάλει το σχέδιο του για «αναπλάσεις» για τις οποίες οι κάτοικοι ούτε ερωτηθήκαμε, ούτε συναινέσαμε ποτέ; Όπως στα Πατήσια, έτσι και στα Εξάρχεια ο δήμαρχος Μπακογιάννης λειτουργεί μονάχα ως εντολοδόχος των ιδιωτικών εργολαβικών και κτηματομεσιτικών συμφερόντων, διαβουλεύεται μονάχα με τις εταιρείες ενώ απέναντι στους κατοίκους έχει να επιδείξει μόνο ΜΑΤ, βία, απειλές και «λάσπη». Η αστυνομική καταστολή των Εξαρχείων είναι η εικόνα από το μέλλον όλων των γειτονιών της Αθήνας που αντιστέκονται στα σχέδια Μπακογιάννη.

Στο Κτήμα Δρακόπουλου, πριν από 13 χρόνια οι κάτοικοι πήραμε ένα χώρο από πέτρα και χώμα και τον μετατρέψαμε σε πνεύμονα πρασίνου για τη γειτονιά. Αντισταθήκαμε στα σχέδια μετατροπής του σε MALL και προχωρήσαμε στην δική μας ανάπλαση: φυτέψαμε δέντρα διαμορφώσαμε μια παιδική χαρά και έναν κοινόχρηστο χώρο με παγκάκια, κερκίδες και σκηνή για συναυλίες, θεατρικά, προβολές δίχως αντίτιμο κα. Κυρίως όμως με την καθημερινή παρουσία μας διασφαλίσαμε ότι το κτήμα Δρακόπουλου θα παραμείνει πράσινο, ελεύθερο και δημόσιο, ένα ζωντανό κύτταρο έκφρασης, αγώνα και ενεργούς συμμετοχής των πολιτών των Πατησίων, δηλαδή όλα όσα εχθρεύεται η δημοτική αρχή Μπακογιάννη.

Από το Πάρκο Κύπρου και Πατησίων μέχρι το Δρακόπουλο, από τον Λόφο Στρέφη μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος και το Λόφο Φιλοπάππου, να αγωνιστούμε για τη προστασία των χώρων πρασίνου. Να διεκδικήσουμε ελεύθερους και δημόσιους χώρους για τις ανάγκες των κατοίκων και όχι για τα οικονομικά συμφέροντα των εργολάβων, των εταιρειών και των ιδιωτών.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 5.30 μμ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αθήνας όπου θα συζητηθεί το θέμα των Εξαρχείων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Επόμενη Συνέλευση Κατοίκων: Πέμπτη, 2/8 στις 7 μμ. στο Πάρκο Δρακόπουλου

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου | parkodrakopoulou@riseup.net


Συγκέντρωση ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 • 17:30 | Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αθήνας (πλατεία Κοτζιά)

Συνέλευση Αντίστασης & Αλληλεγγύης Κυψέλης /Πατησίων


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Η καθημερινή ένταση της επίθεσης στα πλαίσια του εξευγενισμού και της βίας του κεφαλαίου είναι σαρωτική για εργαζόμενους, κατοίκους και τα κινήματα στη γειτονιά.

Οι αυξήσεις ενοικίων, οι εκδιώξεις ενοικιαστών λόγω της εκμετάλλευσης κατοικιών από αρπακτικά του REAL ESTATE, διεθνούς κεφαλαίου και μεγαλοεπενδυτές, η μετατροπή διαμερισμάτων και ολόκληρων πολυκατοικιών σε AIRBNB ένα τεράστιο στεγαστικό ζήτημα στη γειτονιά, εκτοπίζοντας εκείνες/α/ους που ανήκουν σε χαμηλόμισθα στρώματα.

Τα δημόσια σχολεία της γειτονιάς δοκιμάζονται καθημερινά, αφού αδειάζουν τμήματα εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης των οικογενειών στις αυξήσεις ενοικίων, ενώ οι μετανάστες και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι που παραδοσιακά έβρισκαν καταφύγιο στα Εξάρχεια γίνονται στόχοι καθημερινών υπηρεσιών της αστυνομίας με εντολή του Δήμου Αθηναίων και «εξαφανίζονται» σε κέντρα κράτησης ή άλλες περιοχές.

Στις 9/8 4:30 τα ξημέρωτα έγινε μια πρωτοφανής επιχείρηση εργολάβων με τη συνοδεία ενός στρατού κατοχής για την περίφραξη της πλατείας των Εξαρχείων με λαμαρίνες. Έκτοτε η πλατεία μετατράπηκε σε αστυνομοκρατούμενο εργοτάξιο, όπως και προβλέπεται να παραμείνει για τα επόμενα 8 χρόνια.

Το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί το ξήλωμα της πλατείας, όπου τα 70 δέντρα της πλατείας θα κοπούνε, η μοναδική πλατεία της γειτονιάς θα καταστραφεί και οι αντιστάσεις θα δεχθούν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα, αφού η πλατεία αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο για το αγωνιστικό κίνημα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Παράλληλα,επιχειρείται η επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του λόφου Στρέφη με την τεχνική εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ (Θυγατρική της ΑΚΤΩΡ) να έχει βάλει μπρος τις μηχανές προκειμένου να μετατρέψει τον λόφο σε τουριστικό θέρετρο, εμπορευματική ζώνη, πεδίο ελέγχου της κοινωνικής ζωής με αποτέλεσμα την αποστείρωσή της.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην επιβαλλόμενη «ανάπτυξη» του κέντρου της πόλης και τη μετατροπή της σε τουριστικό θέρετρο. Σε ένα απέραντο εργοτάξιο αναθέσεων και μίζας, σαν τον Μεγάλο Περίπατο. Στην απονέκρωση ζωτικών για τον κοινωνικό ιστό χώρων, όπως του Πολυτεχνείου μέσω της μουσειοποίησης του. Στην αποστείρωση των δημόσιων πανεπιστημίων, την λεηλασία δημόσιων και ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου. Στην αύξηση των ενοικίων, την ιδιωτικοποίηση του λόφου Στρέφη, τη μετατροπή του οικιστικού χαρακτήρα γειτονιών σε εμπορευματικές ζώνες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Την ώρα διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ | ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | 17.30

ΟΧΙ Σταθμό Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.

Καμιά παράδοση του λόφου Στρέφη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Να παραμείνει το Πολυτεχνείο τόπος συνάντησης και αγώνα.

Αντίσταση στην κουλτούρα του ρατσισμού, σεξισμού και της εξουσίας.

Μείωση στις τιμές των ενοικίων και Καμία έξωση.

Έξω οι μαφίες από τη γειτονιά.

Συντονιστικό Δράσης για την Υπεράσπιση των Εξαρχείων

πηγή : kinimatorama.net

Μοιραστείτε το άρθρο