Ψήφισμα συμπαράστασης για τη δίκη των 6 συλληφθέντων αλληλέγγυων σε πρόσφυγες/ισσες στο καμπ του Ελαιώνα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ  ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΣΤΟ CAMP ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ
  Τη 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη των 6 συλληφθέντων αλληλέγγυων σε πρόσφυγες/ισσες το πρωί της 19ης Αυγούστου μπροστά από το camp του Ελαιώνα. Οι αλληλέγγυοι/ες βαρύνονται με τις κατηγορίες της εξύβρισης, απείθειας,  αντίστασης κατά της αρχής, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξης κοινής ειρήνης. Οι κατηγορούμενοι/ες θα προσέλθουν στο δικαστήριο με κατηγορίες βασισμένες σε γενικόλογες καταθέσεις αστυνομικών. χωρίς να προσάπτεται προσωπικά σε κανέναν τίποτα συγκεκριμένο, έχοντας συλληφθεί στο σωρό μετά από σκληρή αστυνομική βία.
  Το μόνο «έγκλημα» των αλληλέγγυων ήταν η συμπαράσταση, με τη φυσική τους παρουσία, στις μετανάστριες, τους μετανάστες και τα παιδιά τους που απειλούνται με βίαιη εκκένωση από την ελληνική αστυνομία, το Δήμο Αθηνών, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την κυβέρνηση της Ν.Δ, και με τον εκτοπισμό τους σε camps ή κέντρα κράτησης εκτός της Αθήνας.
  Οι αλληλέγγυοι/ες συνελήφθησαν στο σωρό, με μόνο κριτήριο την παρουσία τους στο χώρο και το γεγονός πως ήταν αυτόπτες μάρτυρες της αστυνομικής βαρβαρότητας ενάντια στους κατοίκους του camp – άτομα ευάλωτα με πολλά προβλήματα υγείας, έγκυες γυναίκες με παιδιά, αιτούντες/αιτούσες άσυλου εργαζόμενοι/ες για χαμηλά μεροκάματα σε δουλειές στα χωράφια, σε αποθήκες, σε οικιακές εργασίες, στο λιμάνι του Πειραιά και αλλού.
  Πρόκειται για ανθρώπους που, αν ολοκληρωθεί η εξαναγκαστική μεταφορά τους εκτός Αθήνας, αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή τους και τη προσπάθεια ένταξής τους, φυσικά με όρους υποτίμησης, στην κοινωνία, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές και στις προνοιακές υγειονομικές και άλλες δομές.
 Ο αγώνας των μεταναστριών του Ελαιώνα είναι αγώνας να μην μετακινηθούν οι μετανάστριες από τον Ελαιώνα σε ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες, αλλά να αποκτήσουν αξιοπρεπή στέγαση μέσα στις πόλεις και χαρτιά, είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης, των συνόρων και των αποκλεισμών που έχει χτιστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς όλα αυτά τα ευάλωτα και περιθωριοποιημένα άτομα της κοινωνίας προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
  Καλούμε σε αθώωση των συλληφθέντων αλληλέγγυων, με την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες.
Y.Γ: Στείλτε μας τα υπογεγραμμένα ψηφίσματα συνημμένα στην παρακάτω διεύθυνση
Μοιραστείτε το άρθρο