Συνέντευξη Τύπου των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και συγκέντρωση υπεράσπισης του αγώνα

Για μία ακόμη ημέρα οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο συνεχίζοντας τον αγώνα τους και διεκδικώντας την ανάκληση των 15 απολύσεων συναδέλφων τους, να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Παράλληλα προχώρησαν σε Συνέντευξη Τύπου ενημερώνοντας για την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά το εργοστάσιο αλλά και τους εκβιασμούς της νέας εργοδοσίας απέναντι στους παλιούς εργαζόμενους. Η γενική συνέλευση των εργαζόμενων αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας έως τις 31 Αυγούστου.

Απέναντι στους χυδαίους εκβιασμούς, στις διώξεις των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και στην καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα, προστατεύοντας την απεργία και τον αγώνα που δίνουν απέναντι στην ιδιοκτησία. Προχώρησαν σε Συνέντευξη Τύπου όπου εξηγούσαν πως η εταιρεία χρεοκόπησε και της χαρίστηκαν χρέη. Ενημέρωσαν για τους συνεχείς εκβιασμούς της νέας ιδιοκτησίας απέναντι στους παλιούς εργαζόμενους και τη γενικότερη προσπάθεια της εργοδοσίας να εξαφανίσει το σωματείο απολύοντας τα μέλη του. Στόχος τους είναι η πρόσληψη νέων εργαζόμενων με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις εργασίας, ανειδίκευτους, πολλαπλασιάζοντας ουσιαστικά τον κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος και έχοντας τη δυνατότητα να εκβιάσουν τους νέους εργαζόμενους με μη ανανέωση της σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν οργισμένοι με την ιδιοκτησία που πετάει στο δρόμο και την ανεργία εργαζόμενους σαράντα και πενήντα χρόνων με μικρά παιδιά και εμμένουν στον αγώνα τους μέχρι να παρθούν πίσω οι απολύσεις, ώστε να λήξει η απεργία και να συζητηθεί η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η χθεσινή μεγάλη πρώτη νίκη στα λιπάσματα Καβάλας και η δικαίωση του αγώνα των εργαζόμενων δείχνει το δρόμο ότι με μία διαρκή και με πειθαρχία και ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό μάχη μπορεί ο αγώνας να είναι νικηφόρος.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ καθώς και στη σύσκεψη των σωματείων εν όψει ΔΕΘ την πρώτη Σεπτέμβρη. Την επόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά έξω από το εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους και σύντομα θα είναι νικηφόρος!

Φωτογραφίες και ανταπόκριση από το εργοστάσιο: Δημ. Δ.

Μοιραστείτε το άρθρο