Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 29ο κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE στην Κεφαλονιά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 7 Αυγούστου το 29ο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κάμπινγκ του Antinazi Zone – YRE, στο φιλόξενο «κάμπινγκ Αργοστόλι» στην Κεφαλονιά. Ήταν 10 ημέρες γεμάτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο συνδύαζε πολιτικές συζητήσεις για μια σειρά θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο, μαζί με ποιοτικές διακοπές. Από το πρόγραμμα δεν έλειψε και το πολιτιστικό σκέλος, με συναυλίες, γλέντια, προβολές ταινιών και πάρτι.

Οργανώθηκαν συνολικά 14 συζητήσεις για θέματα όπως:

  • η προσφυγική κρίση και η άνοδος της ακροδεξιάς (με καλεσμένο ομιλητή από την «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό»),
  • η τέχνη ενάντια στον φασισμό,
  • επιθέσεις στα εργασιακά και εργατικοί αγώνες,
  • πανεπιστημιακή αστυνομία και ελευθερίες,
  • περιβαλλοντική καταστροφή, εξορύξεις υδρογονανθράκων και η απειλή του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο (με ομιλητές από Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα),
  • τι Pride θέλουμε,
  • my body my choice – η διεθνής επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην άμβλωση
  • ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι διεθνείς του προεκτάσεις, (με καλεσμένο ομιλητή από την πολιτική οργάνωση «Κόκκινο Νήμα»).
  • η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ (με ομιλήτρια από το ΜΕΡΑ25 που συμμετέχει στην εκστρατεία υπεράσπισής του),
  • ειδικές συζητήσεις για τις εξελίξεις στην Τουρκία, την Ταϊβάν και την Λατινική Αμερική και Βραζιλία, με ομιλητές από τις αντίστοιχες χώρες.

Ακόμα, είχαμε 4 βραδιές με ζωντανή μουσική, μία με ένα σχήμα από συμμετέχοντες του κάμπινγκ που οργάνωσε ένα ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι, ένα επίσης λαϊκό σχήμα από την Κεφαλονιά, ένα παραδοσιακό-κρητικό γλέντι με το σχήμα Αμόντε και μια ροκ βραδιά με τα τοπικά συγκροτήματα Drowning In Sand και Garlic Bongs.

Τέλος, οργανώθηκαν 4 εκδρομές, 3 από τις οποίες σε παραλίες για μπάνιο και μια πεζοπορία με ανάβαση στην κορυφή του Αίνου.

270 άτομα συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών της πανδημίας, ενώ μαζί με τους ανθρώπους του νησιού που έρχονταν κάποιες βραδιές, ο συνολικός αριθμός ξεπερνάει τα 300. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάμπινγκ είχε και σημαντική διεθνή παρουσία, καθώς συμμετείχαν σύντροφοι/ισσες από Ρουμανία, Κύπρο, Ταϊβάν, Τουρκία και Βραζιλία.

Μέχρι το επόμενο, επετειακό, 30ο κάμπινγκ του 2023, μας περιμένει μια χρονιά με προκλήσεις και αγώνες που χρειάζεται να δοθούν, είτε αφορούν στην επέλαση της ακρίβειας, είτε εργατικές διεκδικήσεις, μάχες για δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Διαβάστε στη συνέχεια μερικές ενδεικτικές δηλώσεις που έκαναν άτομα που συμμετείχαν στο κάμπινγκ για τη φετινή διοργάνωση στη σελίδα του κάμπινγκ Antinazi Zone-YRE στο fb

Μοιραστείτε το άρθρο