Εργοστάσιο Μαλαματίνα: Μια ακόμη νίκη των εργαζόμενων απεργών σήμερα

Θεσσαλονίκη 11/8/22

Με απόλυτη επιτυχία περιφρουρήθηκε η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα, έχοντας σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση απεργοσπαστών τους οποίους η εργοδοσία σε αγαστή συνεργασία με δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησε να βάλει στο εργοστάσιο.

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ Β.Γλ.

ΩΡΑ 13.00

Από το πρωί και ενώ οι εργαζόμενοι/ες είχαν αυξημένη περιφρούρηση με την συνδρομή αλληλέγγυων -μέλη και βουλευτής του ΚΚΕ, καθώς και μέλη του αριστερού δημοτικού σχήματος «Πόλη Ανάποδα» βρίσκονται μαζί τους -βάζοντας τα σώματα τους φραγμό στην είσοδο απεργοσπαστών, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ και μια κλούβα ΜΑΤ σε απόσταση προσπαθούν να διευκολύνουν τους απεργοσπάστες.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας του δίκαιου και ανυποχώρητου αγώνα των απεργών.

https://m.facebook.com/…/a.11014394…/146972104643501/…

«Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” συνεχίζουν τον αγώνα τους απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, για να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, δίνουν απάντηση στο σχέδιο τρομοκρατίας και εκβιασμού της εργοδοσίας, το οποίο ολοένα και κλιμακώνεται. Στην επίθεση αυτή το κράτος και η εργοδοσία αξιοποιούν την αστυνομία, τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ, απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, αλλά και τα δικαστήρια, στα οποία προσέφυγε η εργοδοσία για να σταματήσει τον αγώνα και να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων, με όχημα τον νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη.

Όταν η πραγματικότητα δεν βολεύει την εργοδοσία τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ενώ ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων συνεχίζεται για βδομάδες, η εργοδοσία έχει βάλει στο παιχνίδι της συκοφάντησης διάφορα δημοσιογραφικά site και ΜΜΕ στα οποία διοχετεύει ανακοινώσεις και άρθρα για να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους και να στρέψει τον υπόλοιπο λαό απέναντί τους. Με μια σειρά -καθόλου πρωτότυπα- άρθρα προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, προβάλουν τα μόνιμα θύματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε θύτες και για ακόμη μια φορά προσπαθούν να πείσουν ότι φάρμακο για πάσα νόσο είναι οι “καλοί επενδυτές” και λεγόμενη ανάπτυξη που δήθεν θα ωφελήσει όλους.

Μοιραστείτε το άρθρο