Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον προσαχθέντα που ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία στην πορεία της Παρασκευής στα Εξάρχεια, Παρασκευή 29/7 στις 9:00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Την Παρασκευή 22/07/2022 καλέστηκε συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Εξαρχείων, με σκοπό την αντιπληροφόρηση ενάντια στην έμφυλη βία και την πατριαρχία, και την επανοικειοποίηση της γειτονιάς, έπειτα από περιστατικό ξυλοδαρμού και απόπειρας βιασμού γυναίκας το βράδυ της Πέμπτης 14/07/2022 στην οδό Ψελλού στα Εξάρχεια. (Εκτός αυτής της επίθεσης, έχουν υπάρξει κι άλλες αναφορές για παρόμοια περιστατικά στη γύρω περιοχή). Με αφορμή αυτό το κάλεσμα, αστυνομικές δυνάμεις κάθε είδους (ΜΑΤ,ΔΡΑΣΗ,ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ) περικύκλωσαν την πλατεία Εξαρχείων από νωρίς το απόγευμα. Παρά τον ασφυκτικό κλοιό που είχε επιβληθεί στην γειτονιά, ο κόσμος δεν τρομοκρατήθηκε και πλαισίωσε την συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε κανονικά. Οι μπάτσοι από νωρίς κατέστησαν σαφές το γεγονός πως δεν πρόκειται να αφήσουν να διεξαχθεί η πορεία κι έπειτα από συνεχόμενες προκλήσεις, όταν το σώμα έκανε τα πρώτα βήματα, η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά, κρότου λάμψης, ξύλο και κυνηγητό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σώμα του κόσμου να διαλυθεί και να διασκορπιστεί σε μαγαζιά και γύρω στενά. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των μπάτσων, σύντροφός μας κυνηγήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και προσάχθηκε από τα σκουπίδια της γνωστής ομάδας ΔΡΑΣΗ (υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό). Μετά την προσαγωγή του, ο σύντροφος μεταφέρθηκε μαζί με άλλα προσαχθέντα στην ΓΑΔΑ όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματά του, καθώς ήταν ζαλισμένος από τα χτυπήματα στο κεφάλι, και μεταφέρθηκε σε ευφημερεύων νοσοκομείο. Οι μπάτσοι αρνούνταν να γνωστοποιήσουν στη δικηγόρο και την οικογένειά του, πληροφορίες σχετικά με την υγεία του συντρόφου, το νοσοκομείο στο οποίο θα νοσηλευόταν και την ώρα της μεταφοράς του. Εν τέλει, καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, ο σύντροφος είναι καλά στην υγεία του καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια μόνιμη βλάβη εξαιτίας του ξυλοδαρμού. Η προσαγωγή του συντρόφου προφανώς μετατράπηκε σε σύλληψη με τις κλασσικές κατηγορίες (βία σε αστυνομικό υπάλληλο, σωματική βλάβη, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση περί όπλων, απείθεια).

Η επίθεση των μπάτσων σε φεμινιστική πορεία, παρ’ όλο που αποτελεί πρωτόγνωρη τακτική τους, δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία και την ευρύτερη πολιτική δράση όσων την κάλεσαν. Και λέμε ότι η καταστολή αυτή είναι πρωτόγνωρη, καθώς στο παρελθόν φεμινιστικές δράσεις και πορείες, σε μια προσπάθεια ενσωμάτωσης του φεμινιστικού κινήματος στο κυρίαρχο αφήγημα, δεν αποτελούσε στόχο επίθεσης των μπάτσων. Δεδομένων όμως των πολιτικών και κοινωνικών ταυτοτήτων που χρωμάτισαν το σώμα της συγκεκριμένης πορείας, του μέρους διεξαγωγής της αλλά και του οξυμένου συγκρουσιακού κλίματος-τους τελευταίους δύο μήνες- ενάντια στην προσπάθεια εξόντωσης του αναρχικού απεργού πείνας, επί 67 ημέρες, Γ. Μιχαηλίδη, δε δίστασαν να καταστείλουν με άγριο τρόπο και να φιμώσουν όσα διαδήλωσαν ενάντια σε βιαστές, με όρους θεάματος. Την ίδια στιγμή που αποφυλακίζονται ένα κάρο βιαστές και μικροαστοί ή ένστολοι δολοφόνοι (Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Κορκονέας, Χορταριάς – ένας εκ των δολοφόνων του/της Ζακ/Zackie Oh κ.ά.), μας γίνεται ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά πως το κράτος θα διασφαλίσει με κάθε μέσο την κυριαρχία του, υλική και ιδεολογική, ενσαρκώνοντας πιστά τον εκάστοτε καταπιεστή μας, αναλόγως τη συγκυρία.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή 29/07/2022 στις 09:00.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΉ

Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ

Μοιραστείτε το άρθρο