Εισβολή, εκκένωση και χτίσιμο των εισόδων από την αστυνομία στην Κατάληψη 111 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Διαρκής Ενημέρωση

Κατά την προσφιλή τακτική κράτους και αστυνομίας να προχωρούν σε επιχειρήσεις τις περιόδους όπου η πόλη αδειάζει, τις πολύ πρωινές ώρες της Παρασκευής 22/7 δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας προχώρησαν σε εισβολή και εκκένωση της Κατάληψης 111 στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή εργάτες τοποθετούν σιδερένια πύλη και χτίζουν εισόδους και παράθυρα. Συγκέντρωση στις 19:00 στην Καμάρα. Διαρκής ροή ενημέρωσης και οπτικοακουστικό υλικό.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα στις 6:00 π.μ. δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και ανδρών της ασφάλειας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της‘’Κατάληψης 111’’ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της Εγνατίας οδού στον αριθμό 111. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανένα άτομο εντός της κατάληψης.
Στις 6:39 π.μ. εισέβαλλαν με την βοήθεια κλειδαρά και άδειασαν ότι βρήκαν εντός του κτιρίου, μεταφέροντας το για αποτυπώματα στα εργαστήρια τους.
Υπό τον φόβο ανακατάληψης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανεπίσημες δηλώσεις στο infolibre.gr (δεν επιτρέπει η αστυνομία δηλώσεις εκτός του αστυνομικού διευθυντή και δελτίων τύπου της ΓΑΔΘ), ο υπεύθυνος για τις ενέργειες και τον καθαρισμό του κτιρίου εκ μέρους του ΕΦΚΑ, στο οποίο και ανήκει το κτίριο, τόνισε:
Δεν έχουν προβεί ως οργανισμός σε καμία νεότερη καταγγελία και δεν έθεσαν ζήτημα επείγουσας εκκένωσης του κτιρίου, πέραν της παλαιότερης,γύρω στο 1917.
Είναι προφανές ότι η αστυνομία δεν θέλει έναν χώρο μέσα στην καρδιά της πόλης, όχι αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνική και εμπορική ζωη, ο οποίος θα λειτουργεί σαν ανάσα ελευθερίας και προτάγματος ενός άλλου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.
Ακόμη σημαντικότερο, να μην λειτουργήσει σαν κέντρο πληροφόρησης στη καρδιά της αγοράς τώρα που εντείνονται οι κινητοποιήσεις για τις αποφάσεις που αφορούν Μιχαϊλίδη – Καλαϊτζή.
08:40 εργάτες ξηλώνουν κατασκευές στην κατάληψη και ετοιμάζονται για να χτίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα. Τοποθετούν σιδερένια πύλη στην κεντρική είσοδο.
Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα

Τα ξημερώματα μπάτσοι κάθε λογής εκκένωσαν την κατάληψη 111 εν μέσω καλοκαιριού και ενώ η απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη βρίσκεται στην κορύφωση της και πυρκαγιές καίνε παντού. Η κατάληψη 111 στέγασε για πάνω από 7 χρόνια τα όνειρα, τις αρνήσεις και τις συντροφικές μας σχέσεις και αυτό δεν πρόκειται να μας το πάρει ποτέ κανείς.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19.00 στην Καμάρα ως μια πρώτη αντίδραση στις κατασταλτικές κινήσεις του κράτους.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, Η 111 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)

Εργάτες ξυλώνουν και χτίζουν τις εισόδους και τα παράθυρα της Κατάληψης 111

 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εξωτερικοί χώροι
Αποκλεισμός της περιοχής, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει την κατάληψη και τους παρακείμενους δρόμους

 

Μπορεί να είναι εικόνα λεωφορείο, οδός και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και οδός

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, μοτοσικλέτα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, δέντρο, δρόμος και οδός

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και οδός


Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη 111 στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Μοιραστείτε το άρθρο