Συζήτηση: “Ο φυσικός κόσμος ως απειλή” και προβολή του β΄μέρους του ντοκιμαντέρ “Το Σχέδιο”, Πέμπτη 21/7 στις 20:30 στο Κτήμα Δρακόπουλου

O φυσικός κόσμος ως απειλή

οι πυρκαγιές, η “κλιματική καταστροφή” και η εδραίωση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης

Υπάρχει μια γραμμή που συνδέει τα λοκ ντάουν, τις εκκενώσεις χωριών λόγω φωτιών και τη νεόκοπη απαγόρευση κυκλοφορίας σε βουνά, δάση και παραλίες σε περιόδους “αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς”. Πρόκειται για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης σε ένα διαρκές καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Καθώς οι ζωές μας περιδινίζονται σε μια μόνιμη κρίση -κλιματική, υγειονομική, επισιτιστική- αυτό που εμπεδώνεται είναι η αντίληψη ενός κόσμου με μια φυσική ροπή προς την αυτο-καταστροφή και η αναγκαιότητα όλο και περισσότερων περιορισμών, όλο και πιο εκτεταμένων βιο-τεχνικών παρεμβάσεων στα δάση, στο κλίμα, στα ίδια μας τα σώματα.

Πρόκειται κοντολογίς για ένα πόλεμο ενάντια στο φυσικό κόσμο σε όλο το εύρος του: από τα δάση και τα άγρια ζώα, μέχρι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό και γονιδίωμα. Ο ολοκληρωτισμός του νέου παραδείγματος, η επιτήρηση και ο έλεγχος δηλαδή της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της, απαιτεί όλο και πιο επείγουσες, όλο και πιο τρομακτικές, κρίσεις για να εδραιωθεί.

Πέμπτη 21/7
Πάρκο Δρακοπούλου

  • 20:30 εισήγηση απο τη λέσχη ανειδίκευτων – συζήτηση
  • 21:30 προβολή του δεύτερου μέρους του ντοκυμαντέρ “Το Σχέδιο”
  • 23:30 συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκυμαντέρ για την κατάσταση στη Β. Εύβοια

Λέσχη Ανειδίκευτων

Μοιραστείτε το άρθρο