1ο Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού, 15-17 και 21-24 Ιουλίου. Οι Αιγιαλοί ανήκουν σε όλη την κοινωνία!

Το 1ο Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού θα υλοποιήσει φέτος η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 15 με 17 και 21 με 24 Ιουλίου και περιλαμβάνει μεγάλη εκδήλωση για τον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας μας, 4 βιβλιοπαρουσιάσεις, βραδιά ντοκιμαντέρ, θεατρική παράσταση, πλήθος σεμιναρίων και εργαστηρίων. Επίσης στις 23 Ιουλίου θα υλοποιηθεί και συναυλία με μουσικά σχήματα από την Ερεσό την Μυτιλήνη και την Αθήνα.

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα σε 5 διαφορετικά σημεία της Σκάλας Ερεσού αναδυκνείωντας έτσι τις δυνατότητες του τόπου μας ως ένα ήδη πολύμορφο θεματικό πάρκο. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει καθημερινά έκθεση Φωτογραφίας του αγώνα για την παραλία καθώς και παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων και χειροποίητων αντικειμένων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος «με την υλοποίηση του επιθυμούμε να πετύχουμε 2 στόχους. Πρώτον να γίνει μία διευρυμένη ενημέρωση για τον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας μας, δίνοντας στον κόσμο που θα μας επισκεφτεί όλες εκείνες τις πληροφορίες για διάφορες πτυχές του αγώνα όπως η στάση του Δήμου, οι νομικές μας κινήσεις, το ιστορικό της υπόθεσης αλλά και του αγώνα τον τελευταίο χρόνο με το αυτοοργανωμένο μπλόκο Αφεντέλι. Η διευρυμένη ενημέρωση για την υπόθεση ευελπιστούμε να οδηγήσει σε μία ακόμη μαζικότερη συμπαράσταση τον Χειμώνα στο πεδίο αλλά και στις δράσεις μας.

Δεύτερον θέλουμε το Φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει αφορμή και λόγο ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να επισκεφτούν την Ερεσό και την μοναδική της παραλία την οποία και περιφρουρούμε ως κόρη οφθαλμού θέλοντας να την διαφυλάξουμε ως μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, ως ελεύθερο και προσβάσιμο χώρο για όλους και όλες, και ως πόρο που δίνει ζωή στον τόπο μας δίνοντας με την σειρά του προοπτική στα νέα παιδιά να μπορούν να μένουν εδώ και να βιοπορίζονται. Θα σας περιμένουμε με χαρά στην Ερεσό και την μοναδική της παραλία! Οι Αιγιαλοί ανήκουν σε όλη την κοινωνία. ΟΧΙ τσιμέντα πάνω στην παραλία».

Πρόγραμμα


Φέτος ο Περιβαλλοντικός Κοινωνικός σύλλογος – Πρωτοβουλία Ερεσού θα πραγματοποιήσει το 1ο Φεστιβάλ Ελεύθερης Παραλίας Ερεσού στα πλαίσια της ενδυνάμωσης του αγώνα για την παραλία μέχρι την τελική νίκη.
Πρόκειται για έναν αγώνα που συνεχίζει, για έναν αγώνα με στόχο να αποτρέψουμε συλλογικά το χτίσιμο της παραλίας μας, διατηρώντας την ως ένα αναλλοίωτο φυσικό τοπίο ανεκτίμητης ομορφιάς, ως ένα δημόσιο και ελεύθερα προσβάσιμο χώρο για όλους και όλες, και ως ένα πόρο που θα συνεχίσει να δίνει ζωή στο μέρος και μαζί προοπτική στα νέα παιδιά να μένουν στην Ερεσό.

 

https://www.facebook.com/events/715754602834517/715759376167373/?event_time_id=715759376167373&ref=newsfeed

https://www.eresos.org/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/eresos-free-beach-festival-15-24-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%85/

Μοιραστείτε το άρθρο