Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις μετανάστ(ρι)ες ώστε να μην μεταφερθούν σε camp έξω από την Αθήνα, αύριο πρωί στις 6:00 στο camp του Ελαιώνα

H Niclette, μετανάστρια και κάτοικος του Ελαιώνα, μας καλεί αύριο στις 6 το πρωί εκεί σε αλληλεγγύη των μεταναστριών και μεταναστριών.
Αύριο στις 6 το πρωί μετανάστες και μετανάστριες από το καμπ του Ελαιώνα καλούν σε υποστήριξη του αγώνα τους, να μην μεταφερθούν σε camp έξω από την Αθήνα, χάνοντας τη πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και στην ίδια την πόλη. Αλληλέγγυα στέκονται δίπλα τους και κοινωνικοί/ες λειτουργοί που δουλεύουν στο camp.
Ο Δήμος της Αθήνας και το Υπουργείο Μετανάστευσης θέλουν να εκκενώσουν το camp του Ελαιώνα και να συγκεντρώσουν τον μεταναστευτικό πληθυσμό μακριά από την Αθήνα, ώστε να την ”αναβαθμίσουν”, χτίζοντας επιπλέον, στην περιοχή του Ελαιώνα ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι το χτίσιμο του γηπέδου αλλά το πώς το ελληνικό κράτος εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία ώστε να μεταφέρει τις μετανάστριες και τους μετανάστες ακόμα πιο μακριά από τα αστικά κέντρα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη φτηνή εργασία της ελληνικής επαρχίας, ενάντια σε κάθε σκέψη για ανοιχτές δομές στέγασης ντόπιων -μεταναστριών στις πόλεις.

 

https://www.facebook.com/solidaritymigrants/

Solidarity With Migrants

Μοιραστείτε το άρθρο