Πορεία αλληλεγγύης για τον αναρχικό Γιάννη Μιχαηλίδη, Πέμπτη 16/6 στις 19:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης, μετά από 8,5 χρόνια εγκλεισμού, μετά την συγχώνευση των ποινών του -συμπεριλαμβανομένης της έκτισης της ποινής για την απόδρασή του-, αιτείται την αποφυλάκισή του υπό όρους.

Παρ’όλο που από το Δεκέμβριο του 2021 έχει συμπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί, στις 22/02/22 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας επιλέγει τη συνέχιση της αιχμαλωσίας του.

Αυτή τη στιγμή, ο σύντροφός μας κρατείται παράτυπα, χωρίς να εκτίει ποινή, υπό το “φόβο τέλεσης νέων αδικημάτων” και χωρίς ημερομηνία για κάποιο δικαστήριο. Το Συμβούλιο, με νομικά τεχνάσματα και παραθυράκια, βασιζόμενο στην απόδρασή του, στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την απαλλοτρίωση τράπεζας και στην υπεράσπιση της επιλογής αυτής, αποφασίζει εκδικητικά να παρατείνει την αιχμαλωσία του.

Η εκδικητική επιμονή των κρατικών μηχανισμών και των θεσμών απέναντι στο Γιάννη, αλλά και κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που δεν δέχεται να ευνοηθεί από δηλώσεις μετανοίας, είναι γνωστή. Για όλους/ες που με θάρρος παραμένουν ανυποχώρητοι και αμετανόητοι, το κράτος και η δικαιοσύνη του, απαντούν πάντα με τον πιο σκληρό τρόπο, τονίζοντας τις συνέπειες για όποιον/α διαλέγει να οπλίσει το χέρι του και να πολεμήσει το σάπιο οικοδόμημά τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο σύντροφος Γιάννης, αποφάσισε να προχωρήσει στο έσχατο μέσο αγώνα βάζοντας σε ομηρία το σώμα και τη ζωή του, την ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ. Από τη Δευτέρα 23/5, αρνείται την πρόσληψη τροφής διεκδικώντας να γίνει δεκτό το νέο αίτημα για άμεση αποφυλάκιση του.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες δίπλα στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Όπως οφείλει να σταθεί κάθε πολιτικό υποκείμενο που τάσσεται ενάντια στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο απέναντι στη ζωή. Και όπως είπε και ο ίδιος ” να χτίσουμε μια σχέση επαναστατικής αλληλεγγύης στη βάση των κοινών προταγμάτων και ενός κοινού αγώνα με πολλαπλές αιχμές, που συντονίζει την οργή που αισθάνονται διαφορετικοί άνθρωποι βιώνοντας διαφορετικές συνθήκες με τις ίδιες όμως αιτίες.” Οι αιτίες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Και δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο και καμία μόνη στα χέρια του.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/6 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο