Δεύτερο αντιφασιστικό ΟΧΙ κατά της Χ.Α. μέσα κι έξω από τα δικαστήρια – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ του συλλαλητηρίου και της δίκης

ΔΙΚΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6

Η εξέλιξη της δίκης:

14:30 Διακοπή της δίκης για 6 Ιουλίου.

14:15 Ξανά διακοπή της διαδικασίας. Περιμένουν διορισμό δικηγόρων για κάποιους. Εξετάζονται τα αιτήματα των Λαγού, Καλαρίτη, Πανταζή, Σταμπελου

14:00 Επανήλθε η Έδρα. Ακούγονται τα αιτήματα των κατηγορούμενων.

13:30 Το δικαστήριο διακόπτει.

13:10 Ανέβηκε η Έδρα. Ο Γιάννης Λαγός ζητάει να είναι ελεύθερος για να ασκήσει τα ευρωβουλευτικά του καθήκοντα. Η εισαγγελέας ζητάει απόρριψη του αιτήματος του Λαγού.

11:55 Έχουν μπει στην αίθουσα, εν αναμονή της έδρας. Περιορισμός των φωτορεπόρτερ μέχρι να αποφανθεί η έδρα.

Ενάμιση χρόνο μετά την ιστορική πρωτόδικη καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης και την μεγαλειώδη μαζική συγκέντρωση έξω από την δικαστική αίθουσα, σήμερα οι αντιφασίστες δίνουν εκ νέου παρόν. Στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η Χ.Α. και το αντιφασιστικό κίνημα δίνει άλλη μία μάχη στους δρόμους για την τελεσίδικη καταδίκη της. Πλήθος φορέων, οργανώσεων, κινημάτων, σωματείων, συλλόγων κ.α. έχουν καλέσει σε δυναμική παρουσία έξω από τα δικαστήρια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα καλέσματα καλούν σε προσυγκεντρώσεις από τις 8:00 και κύρια συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 9:00. Η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθηνών και Πειραιά έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας από τις 7:00 έως τις 11:00. Που σημαίνει ότι και η δίκη στην ουσία θα ξεκινήσει τότε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χ.Α. αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αναβολής, αλλά το πιθανότερο είναι να γίνει μία ολιγοήμερη διακοπή.

Οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες λένε ΟΧΙ στον φασισμό, τον εφησυχασμό, τις τελευταίες επιθέσεις σε μετανάστες και μαθητές, τις εξτρεμιστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την κυβερνητική καταστολή, τον εθνικισμό, τις συστημικές επιλογές και τους πολέμους των κυρίαρχων ενάντια στον κόσμο των από τα κάτω…


Δηλώσεις Μάγδας Φύσσα, Γιάννη Μάγγου και του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη στο infolibre

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ infolibre:

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια για την έναρξη της δίκης της Χ.Α. σε δεύτερο βαθμό, Τετάρτη 15/6

Μοιραστείτε το άρθρο