Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 σε Αθήνα και Πάτρα, από Παρασκευή 3/6

ΑΘΗΝΑ

3-4-5 Ιουνίου

Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία!

https://www.facebook.com/events/1433821603687391

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει στους γνώριμους χώρους της Γεωπονικής σχολής, ανοίγοντας τις πύλες του στις 3, 4 και 5 Ιουνίου.

Στη νέα φάση που έχει διαμορφωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τριπλής κρίσης, απαγορεύσεων και το ξέσπασμα του πολέμου δίπλα μας, θέλουμε να κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα κέρδη του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, γράφοντας νέα ιστορία. Να φωνάξουμε δυνατά πως θα παλέψουμε για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, ενάντια στους τόνους πολεμικών εξοπλισμών, την καταστολή και την εκμετάλλευση.

Πόλεμος, ακρίβεια, εκμετάλλευση, ελαστική εργασία και ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου είναι η καθημερινότητα μας. Μας ζητάνε να συνταχθούμε με την κυβέρνηση, την αστική τάξη και τα «εθνικά συμφέροντα», που γνωρίζουμε ότι ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Να μπούμε στο παιχνίδι των ανταγωνισμών και του μοιράσματος της πίτας στους ισχυρούς, σε μια συνέχεια της πολιτικής τους με τα πιο βάρβαρα πολεμικά μέσα, δημιουργώντας την αίσθηση ενός μνημονίου διαρκείας. Για ποιον είναι οι πόλεμοι τελικά? Σίγουρα το κλίμα πολεμικής προετοιμασίας που ζούμε και το ξέφρενο παζάρι εξοπλισμών έχει ως καύσιμη ύλη σήμερα τις κοινωνικές ανάγκες και αύριο την ίδια μας τη ζωή που θα πρέπει να θυσιαστεί για τα «εθνικά συμφέροντα», του Λάτση, του Μαρινάκη και του Βαρδινογιάννη, του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών, ή της «Μεγάλης Ρωσίας» του Πούτιν. Στο πλαίσιο του καπιταλισμού, των ανταγωνισμών και των πολέμων του, η νέα γενιά δεν μπορεί να δει ένα καλύτερο μέλλον παρά μόνο αδιέξοδα και πάλη για επιβίωση.

Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, οι πόλεμοι τους όχι!

Σε αυτές τις συνθήκες δίνουμε τη μάχη για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών, για την αποτροπή επέκτασης του πολέμου, για την ήττα και το σταμάτημα των πολεμικών προετοιμασιών. Δεν θα συνηθίσουμε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Δεν θα συνηθίσουμε την ύπαρξη της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Ο αγώνας μας ενάντια στον πόλεμο συνδέεται με τη συνολική αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην κυβέρνηση και τα εξοντωτικά μέτρα για το λαό και τη νεολαία. Είναι αγώνας που αντιπαλεύει συνολικά ΝΑΤΟ και ΕΕ, τις επεμβάσεις των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας, σημαδεύοντας τις αιτίες και τις πολιτικές που οδηγούν σε αυτόν. Αυτό είναι το πρόσωπο του σύγχρονου καπιταλισμού, που αψηφά ζωές και λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους.

Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία!

Αγωνιζόμαστε για τη συλλογική ανατροπή αυτής της επίθεσης στις ζωές μας, κάνοντας το βήμα προς τον κόσμο που μας αναλογεί! Συνεχίζουμε να αναζητούμε τη σύγκρουση και την αντεπίθεση, με φάρο τους κοινούς αγώνες των λαών σε κάθε πλευρά των συνόρων. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει και σας καλεί σε ένα τριήμερο πολιτικών εκδηλώσεων και συζητήσεων, που επιχειρούν να ανοίξουν τη συζήτηση θεμάτων κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης. Να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις σκέψεις μας, να διασκεδάσουμε μαζί, να γκρεμίσουμε τον αστικό πολιτισμό τους, φτιάχνοντας το πολιτισμό της χειραφέτησης.

Γνωρίζοντας πως η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε, φιλοδοξούμε το φετινό φεστιβάλ να είναι μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, να αποτελέσει τόπο συνάντησης, αμφισβήτησης και αναζήτησης μιας νέας κομμουνιστικής απελευθερωτικής προοπτικής.

Για όλα τα τελευταία νέα μείνετε συντονισμένοι/ες:


ΠΑΤΡΑ

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | Πάτρα 3-4 Ιουνίου, Νότιο Πάρκο – Πρόγραμμα
29 Μαΐου, 2022
Οι Αναιρέσεις επιστρέφουν δυναμικά, όπως κάθε χρόνο και δίνουν το καθιερωμένο τους ραντεβού στις 3-4 Ιούνη στο Νότιο Πάρκο Πάτρας!

Στη νέα φάση που έχει διαμορφωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τριπλής κρίσης, απαγορεύσεων και το ξέσπασα του πολέμου δίπλα µας, θέλουμε να κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα κέρδη του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες και τα δικαιώματα µας, γράφοντας νέα ιστορία. Να φωνάξουμε δυνατά πως θα παλέψουμε για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, ενάντια στους τόνους πολεμικών εξοπλισμών, την καταστολή και την εκμετάλλευση.

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει και σας καλεί σε ένα διήμερο πολιτικών εκδηλώσεων και συζητήσεων, που επιχειρούν να ανοίξουν τη συζήτηση θεμάτων κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης. Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 03/06 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Από την περιβαλλοντική κρίση στην ενεργειακή φτώχεια» και την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Oι εξελίξεις στην Ουκρανία και η απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος». Ένα πολιτιστικό πρόγραμμα γεμάτο από νέους και παλιούς καλλιτέχνες δεν θα μπορούσε να λείπει από το φεστιβάλ μας, καθώς εκτός από το πολιτικό σκέλος μέσα από τις αναιρέσεις επιχειρούμε να αντιπροτάξουμε, έναν πολιτισμό και μία τέχνη κόντρα στα δεσμά της εμπορευματοποίησης που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, τον συλλογικό τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Έτσι, η πρώτη μέρα Παρασκευή 03/06 θα χαρακτηριστεί από ρεμπέτικους και παραδοσιακούς ήχους. Την συναυλιακή σκηνή θα ανοίξουν οι ΡΕΜΠΕlution, στην συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν οι SantaBella – Σαν ταμπέλα και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα τεράστιο γλέντι μέχρι το πρωί από τους Αρμανιάκ. Την δεύτερη μέρα Σάββατο 04/06 την hiphopσκηνή του φεστιβάλ θα ανοίξει ο DWN, στη συνέχεια ο LoboAmarilloθα ανοίξει τον δρόμο για να ανέβει στη σκηνή ο ΤΑΦ Λάθος και θα κλείσουμε με djset από την ValiaS.

Η αναγκαιότητα ενίσχυσης του φεστιβάλ αλλά και του εγχειρήματος συνολικά, είναι τεράστια, καθώς δεν χρηματοδοτούνται από κανέναν κρατικό φορέα ή χορηγό, παρά μόνο από τον κόσμο που το στηρίζει. Ιδιαίτερα στο σήμερα, η αναγκαιότητα αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι εποχές που διανύουμε, με το κύμα ανατιμήσεων και την γενικότερη φτώχεια, αυξάνουν τις ανάγκες. Σας καλούμε λοιπόν να ενισχύσετε το εγχείρημά μας οικονομικά με τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης και τα εισιτήρια που θα υπάρχουν στους χώρους των εκδηλώσεων καθώς και στις εξορμήσεις που γίνονται σε όλη την πόλη τις μέρες πριν!

Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία!

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/372368771436640
Για όλα τα τελευταία νέα μείνετε συντονισμένοι/ες:

Website: https://festival.anaireseis.gr/ και Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2022 | Πάτρα | 3-4 Ιουνίου, Νότιο Πάρκο (anaireseis.gr)

Facebook: https://www.facebook.com/lesxianaireseispatra

Instagram: @anaireseis_patras

Twitter: @anaireseis

YouTube: Project Αναιρέσεις

Μοιραστείτε το άρθρο