Ψήφισμα 16ου Συνεδρίου ΠΟΕΔΗΝ: Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις Σχολές

Μια εβδομάδα μετά την ηχηρή απάντηση των φοιτητών και το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών που γκρεμοτσάκισε την κυβερνητική παράταξη στα ΑΕΙ όλης της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε σήμερα ένα νέο νόμο-πλαίσιο που στέκεται άξια δίπλα στο νόμο – έκτρωμα του Χατζηδάκη

Απαντάμε αγωνιστικά απέναντι στις νέες άθλιες προτάσεις της κυβέρνησης χωρίς εκατοστό πίσω από τις διεκδικήσεις μας

– Να μην περάσει το δηλητήριο του ρεαλισμού και των αξιών της αγοράς στα πτυχία και τις πανεπιστημιακές σπουδές.

– Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους και τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών

– Έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα ΜΑΤ από τις σχολές

Η νέα δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ αποτελεί το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της επιβολής Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε την στρατηγική της έντασης γύρω από την κατασκευή μιας βιβλιοθήκης ώστε να νομιμοποιήσει την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, 49 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, απαιτεί ξανά αίμα φοιτητών για να χτυπήσει τις δημοκρατικές κατακτήσεις δεν θα της το επιτρέψουμε!

Η ευθεία βολή κρότου λάμψης σε μέλος των φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονταν απέναντι στην παρουσία ΜΑΤ μέσα στο Πανεπιστήμιο τους, είναι λογική συνέπεια της επιχείρησης κατατρομοκράτησης και ξύλου που έχει εξαπολυθεί στο ΑΠΘ.

Να μην περάσει η κυβερνητική προσπάθεια ελέγχου του φοιτητικού κινήματος και η αντικατάσταση των φοιτητικών συλλόγων από δήθεν ουδέτερα και απολιτικ κυβερνητικά και επιχειρηματικά μορφώματα, να μην περάσει η καταστολή και η τρομοκράτηση των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και στους φοιτητές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και την νεολαία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουμε τον συγκεκριμένο νόμο και τις προτάσεις του και να τον αρχειοθετήσουμε στον ίδιο κάδο απορριμμάτων που έχουμε βάλει και τον νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά. Να τον ακυρώσουμε στην πράξη.

Μοιραστείτε το άρθρο