Η «σχεδία» της παρηγοριάς και της αποδοχής, το #101 τεύχος κυκλοφορεί στους δρόμους από Τετάρτη 25/5

Αναδεικνύουμε την παραγνωρισμένη αξία της πατρότητας. Mαθαίνουμε πώς ο αθλητισμός γίνεται όχημα συμπερίληψης. Μιλάμε για τον παρηγορητικό ρόλο των ιερόδουλων. Φέρνουμε στο φως τις θεραπείες μεταστροφής.

Οι σύγχρονοι πατέρες δεν είναι απλοί «κουβαλητές», αλλά συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα των παιδιών τους, με ευεργετικές συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη όλων. «Τα βρέφη πατέρων με υψηλό βαθμό εμπλοκής,  συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων επιπέδων φροντίδας, είναι γνωστικά πολύ πιο ικανά», σημειώνει ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Ηλίας Κουρκούτας. Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Ο “κομπάρσος” πρωταγωνιστής» ανοίγουμε το φάκελο της πατρότητας.

Στο «τρίποντο της αποδοχής» ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως όχημα συμπερίληψης, εξηγεί πως υπάρχει έλλειμμα εκπαίδευσης αναφορικά με τον αυτισμό, ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο φάσμα επιζητούν τη φιλία, αλλά και πως οι νεότερες γενιές είναι πιο ανοιχτές στη διαφορετικότητα.

Οι ψευδοθεραπείες μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού έχουν αναγνωριστεί ως βασανιστήριο και, πλέον, τίθενται εκτός νόμου και στον τόπο μας. Ένα βήμα, όμως, που παραμένει ημιτελές. Περισσότερα στο εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο «Η “διόρθωση” στη σφύρα».

Η ερευνητική δημοσιογράφος Εύα Νικολαΐδου μάς ταξιδεύει στα «σπίτια της αμαρτίας», μας εξηγεί τον παρηγορητικό ρόλο των ιερόδουλων, την αθέατη πλευρά των ανδρών, για ποιο λόγο έχουμε χρέος απέναντί τους, αλλά και γιατί βιώνουν έναν καθημερινό σεξουαλικό θάνατο.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Ιουνίου (τεύχος #101), που θα βρίσκεται από την Τετάρτη 25 Μαΐου στους δρόμους της πόλης.

Μοιραστείτε το άρθρο