Παράσταση διαμαρτυρίας στην ψαραγορά ΘΑΛΑΣΣΑ για την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωση των διερχομένων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στην ψαραγορά “Θάλασσα” μετά την εκδικητική απόλυση του διανομέα Γ.Δ., μέλος της επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΕΠΕ. Στο σημείο βρέθηκαν η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και η αγωνιστική εργατική συσπείρωση ΛΑΝΤΖΑ φωνάζοντας συνθήματα για την επαναπρόσληψη του αδίκως απολυμένου διανομέα.

Ο Γ.Δ. ο οποίος εργαζόταν στο κατάστημα από το 2018 ουδέποτε είχε δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα, αντιθέτως βρισκόταν αντιμέτωπος με την εργοδοτική αυθαιρεσία. Ο εργαζόμενος διεκδικούσε συνεχώς τα νόμιμα δικαιώματα του και μάλιστα είχε προβεί σε καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη καταβολή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, την πληρωμή βενζίνης για τη μοτοσυκλέτα όπως ορίζει ο νόμος 4611/2019 αρ.56, διαφορές δεδουλευμένων κτλ. Μάλιστα ο εργοδότης είχε επιχειρήσει να απολύσει και πριν τρία περίπου χρόνια τον εργαζόμενο, αλλά μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα και του Συνδικάτου, υποχώρησε.

Με τη στήριξη της κυβέρνησης τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων πληθαίνουν και οι εκδικητικές απολύσεις σε οποιονδήποτε διεκδικεί και αντιστέκεται μετατρέπονται σε σύνηθες φαινόμενο.



https://new.infolibre.gr/2022/05/13/i-ergodotiki-aythairesia-stin-psaragora-thalassa-den-tha-perasei-parastasi-diamartyrias-savvato-14-5-stis-13-00-stin-kamara-prosygkentrosi/

Μοιραστείτε το άρθρο