Το φοιτητικό κίνημα απαντάει δυναμικά απέναντι στην αστυνομοκρατία, την καταστολή και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΡΕΙΩΝ

Το φοιτητικό κίνημα δηλώνει παρόν και προχωρά μαζικά και δυναμικά σε καθημερινές κινητοποιήσεις εντός και εκτός του Α.Π.Θ. Για ένα ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία, κράτος – κυβέρνηση καταπατούν κεκτημένα ετών περιορίζοντας ελευθερίες και δικαιώματα, στοχεύοντας στη διάλυση της δημόσιας παιδείας όπως την γνωρίζουμε και στην επιβολή του δόγματος τάξη, ασφάλεια… και οφέλη για τους ιδιώτες που κερδοσκοπούν. Αποκλεισμοί από την εκπαίδευση με βάση στην πραγματικότητα ταξικά και οικονομικά κριτήρια, ελεγχόμενα πανεπιστήμια, περιορισμός της ελεύθερης σκέψης και δράσης των φοιτητ(ρι)ών και μία τριτοβάθμια εκπαίδευση η οποία θα έχει μετατραπεί σε “μπίζνα”.

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητ(ρι)ών είναι καθημερινές και ο αγώνας τους είναι ανυποχώρητος. Δύο ταυτόχρονες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πορείες που διέσχισαν τους δρόμους της πόλης και πέρασαν από το ΥΜΑΘ.

Προσυγκέντρωση στις 12:00 στη ΣΘΕ και πορεία στην Καμάρα στις 13:00.

Προσυγκέντρωση στις 12:00 στην Πρυτανεία και πορεία με σημείο εκκίνησης το Άγαλμα Βενιζέλου.


Πορεία Καμάρας

Η πορεία κατευθύνθηκε στο Α.Π.Θ. και ολοκληρώθηκε στο Πολυτεχνείο όπου και θα πραγματοποιηθεί συντονιστικό συνελεύσεων.

ΥΜΑΘ

Πανεκπαιδευτική πορεία (Άγαλμα Βενιζέλου)


Προσυγκέντρωση στη Σχολή Θετικών Επιστημών, φοιτήτριες/ες έχουν αναρτήσει πανό και αρχίζουν να συγκεντρώνονται. Η ΣΘΕ τελεί υπό κατάληψη από τους συλλόγους φοιτητ(ρι)ών.

Συγκέντρωση στην πρυτανεία από συλλόγους φοιτητ(ρι)ών. Θα ακολουθήσει πορεία η οποία θα έχει σημείο εκκίνησης το Άγαλμα Βενιζέλου.


https://new.infolibre.gr/2022/05/12/panekpaideytiki-antikatastaltiki-poreia-pempti-12-5-stis-12-00-prosygkentrosi-kai-stis-13-00-poreia-stin-kamara/

Μοιραστείτε το άρθρο