Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτήτριες/ες ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή, 11/5

Μετά τα χθεσινά περιστατικά βάναυσης καταστολής από την αστυνομία στο Α.Π.Θ. (τραυματισμοί φοιτητ(ρι)ών, σύλληψη φοιτητή) και τη μαζική και δυναμική πορεία που ακολούθησε το απόγευμα, για μία ακόμα ημέρα φοιτήτριες/ες συγκεντρώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών και προχώρησαν σε πορεία μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν κινητοποίηση μπροστά από το πρώην στέκι στο βιολογικό στο οποίο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τους/τις φοιτήτριες/ες να διαμαρτύρονται για το χθεσινό όργιο καταστολής και τη συνεχιζόμενη παρουσία της αστυνομίας στο κάμπους.

Με την ολοκλήρωση της δράσης πραγματοποιήθηκε συνέλευση ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις.

Κυβέρνηση και αστυνομικές αρχές με την πρόφαση της προστασίας των εργατών που κατεδάφισαν το στέκι στο βιολογικό και πραγματοποιούν νέες εργασίες, προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία τους, να κανονικοποιήσουν τη συνεχή αστυνόμευση ενός χώρου όπου έπρεπε να είναι ελεύθερος και να ακυρώσουν την έννοια του ασύλου στα μάτια της κοινωνίας αλλά και των φοιτητ(ρι)ών. Αποτελεί μία πρακτική ώστε να καθιερώσουν την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο μέλλον και να προχωρούν σε αστυνομικές επιχειρήσεις κατά το δοκούν όποτε και όπως θέλουν. Το φοιτητικό κίνημα προχωρά σε διαρκείς κινητοποιήσεις και οφείλει να συνεχίσει τον αγώνα απέναντι στην λογική της επιβολής της αστυνόμευσης και απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που στοχεύει στην υποτίμηση και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Ανθή Κ. και Β. Γλ.)


Με το τέλος της κινητοποίησης ακολούθησε συνέλευση των φοιτητ(ρι)ών ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις.


Οι χθεσινές 10/5 κινητοποιήσεις

https://new.infolibre.gr/2022/05/10/poreia-foitit-ri-on-kai-allileggyon-enantia-stin-astynomokratia-sta-panepistimia-tin-katastoli-kai-tin-katapatisi-toy-asyloy-fotografies-vinteo/

https://new.infolibre.gr/2022/05/10/astynomokratia-kai-klima-ekfovismoy-gia-mia-akoma-imera-sto-a-p-th-kinitopoiiseis-foitit-ri-on-fotografies-vinteo-synechis-enimerosi/

Μοιραστείτε το άρθρο