Συμπαράσταση στις απολυμένες υπαλλήλους ΙΔΟΧ της υπηρεσίας ασύλου – κάλεσμα σε συμβολική στάση εργασίας, Τετάρτη 11/5 14:00 – 16:00

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των δέκα υπαλλήλων ΙΔΟΧ της Υπηρεσίας Ασύλου που απολύθηκαν μετά από πολλά χρόνια εργασίας στην Υπηρεσία Ασύλου χωρίς λόγο από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Μόνο οργή προκαλεί το γεγονός ότι τρείς από τις απολυόμενες υπάλληλους είναι σε κατάσταση κύησης ενώ ανάμεσα στις απολυμένες είναι και η Πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων και ιδρυτικά μέλη του σωματείου αυτού.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι απολύσεις είναι εκδικητικές αφού από το σύνολο των περίπου 800 συμβάσεων της Υπηρεσίας Ασύλου και της ΥΠ.Υ.Τ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να σιωπήσει το Σωματείο Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και να φοβηθούν τα μέλη του.
Στην προσπάθεια τους να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους στεκόμαστε δίπλα τους και ΖΗΤΑΜΕ μαζί τους καθώς και με όλα τα άλλα σωματεία που υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους:
  • Την άμεση επιστροφή στην εργασία τους.
  • Μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους τους συμβασιούχους
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο προσφυγικό.
Επιπλέον ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (14.00 – 16.00) ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΕΜΑΣ.
Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ
Μοιραστείτε το άρθρο