Η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία – συλλαλητήριο σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Δεκάδες καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στη σημερινή μεγάλη αντιπολεμική συναυλία – συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 17.00. “Ενάντια στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – Ενάντια σε κάθε εισβολή, σε κάθε επεκτατική και φασιστική πολιτική – Αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες”, αναφέρει ο Σύλλογος  Μουσικών Βορείου Ελλάδος, που είχε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Πλήθος κινημάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, σωματείων και συλλόγων καλούν σε συμμετοχή.

Όπως αναφέρεται στο κεντρικό κάλεσμα:

  • Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ, κυρίως όμως τα φονικά αποτελέσματά του σε βάρος του λαού της Ουκρανίας.
  •  Καμία στρατιωτική εμπλοκή ή άλλου είδους συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, πέρα από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
  •  Αλληλεγγύη σε όλους και όλες τους/τις πρόσφυγες και πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων τους.
  •  Κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

https://new.infolibre.gr/2022/05/04/oi-kallitechnes-poy-symmetechoyn-stin-antipolemiki-synaylia-tis-8is-mai-sti-thessaloniki/

https://new.infolibre.gr/2022/04/24/antipolemiki-synaylia-stin-thessaloniki-kyriaki-8-5-stis-17-00-stin-plateia-aristoteloys/

Μοιραστείτε το άρθρο