Συγκέντρωση και πορεία για την υπεράσπιση του ασύλου, Πέμπτη 28/4 στις 19:00 στην Καμάρα

Σε έκτακτη πορεία καλούν φοιτητές/τριες μετά τις σημερινές εξελίξεις στο Α.Π.Θ. και την παραμονή της αστυνομίας μέσα στο πανεπιστήμιο μέχρι αύριο, με το πρόσχημα ότι προκαλούνται φθορές… Οι φοιτητές/τριες για να υπερασπιστούν το άσυλο και να σταθούν εναντίον της πρακτικής κράτους-κυβέρνησης δημιουργίας ενός αστυνομοκρατούμενου πανεπιστημίου με ΜΑΤ και ασφαλίτες να βρίσκονται σε κάθε γωνία, καλούν στις 19:00 σε πορεία στην Καμάρα.

Ενάντια στο νόμο 4777, στην μετατροπή του πανεπιστημίου σε αστυνομοκρατούμενο τσιφλίκι κράτους και ιδιωτών και στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, να σταθεί η κοινωνία στο πλευρό των φοιτητριών/ων.


Φοιτήτριες/ες που κινητοποιούνται ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας σε χώρο ασύλου, έχουν περικυκλωθεί από δυνάμεις των ΜΑΤ, που πλέον βρίσκονται μόνιμα στο χώρο με πρόφαση εργασίες στο στέκι στο Βιολογικό!!
Δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι η αστυνομική παρουσία δεν είναι αποδεκτή στις σχολές μας!
Η δυστοπία δεν θα γίνει κανονικότητα!
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777.
ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΆΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να υπερασπιστούν το δικαίωμα του πανεπιστημιακού ασύλου, το δικαίωμα στον αγώνα- κόντρα στο αυταρχικό κρεσεντο κυβέρνησης και πρυτάνειας Παπαϊωάννου.
ΑΡΑΓΕ ΕΑΑΚ
Μοιραστείτε το άρθρο