Η «σχεδία» της μητρότητας και του αλτρουισμού, στο #100 τεύχος που κυκλοφορεί

Μπαίνουμε στη μήτρα του αλτρουισμού, αποτινάσσουμε το φίλτρο της επιβολής, κουβαλούμε το φορτίο της στοργής, γινόμαστε συγγραφείς των θαυμάτων, φέρνουμε τον νόστο στο φως, γευόμαστε την ντοπιολαλιά, κάνουμε ένα μπιτόνι δώρο.

«Η μήτρα του αλτρουισμού». Η παρένθετη μητρότητα μπορεί να γίνει με ηθικό τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στη γονεϊκότητα σε γυναίκες με ζητήματα υγείας, αρκεί η πολιτεία να κλείσει την πόρτα στην εμπορευματοποίηση.

«Το φίλτρο της επιβολής». Η αντίληψη πως μια γυναίκα ολοκληρώνεται μόνο διά της τεκνοποίησης και η θεώρηση περί μητρικού ενστίκτου ασκούν έντονες κοινωνικές πιέσεις και τριβές. Η μητρότητα, ωστόσο, δεν ταυτίζεται με τη θηλυκότητα.

«Το φορτίο της στοργής». Η φροντίδα, των οικογενειακών συνήθως, φροντιστών των νοσούντων συνανθρώπων μας και η κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών τους θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα στον τόπο μας.

«Ο συγγραφέας των θαυμάτων». Η Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του κορυφαίου έλληνα συγγραφέα και δραματουργού, υπογραμμίζει τη διαχρονικότητα του έργου του πατέρα της, εξηγεί πώς οδηγήθηκε να αποτυπώσει στο χαρτί τις εμπειρίες του από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά και πώς δεν πίστευε πως μία σύμβαση, όπως εκείνη του θεάτρου, θα γινόταν το πεπρωμένο του.

«Η γεύση της ντοπιολαλιάς». Παιχνιδιάρικο και γεμάτο ζωντάνια, το δροσερό, νέο μενού του «σχεδία café» κάνει ντεμπούτο τη Δευτέρα 9 Μαΐου, γαργαλάει τον ουρανίσκο, μα, πάνω από όλα, διηγείται ιστορίες.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Μαΐου (τεύχος #100), που βρίσκεται από Τετάρτη 27 Απριλίου στους δρόμους της πόλης.

https://www.shedia.gr/issues/100/

Μοιραστείτε το άρθρο