Κάλεσμα για νέα κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, Πέμπτη 21/4 στις 11:00

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21/4 ΣΤΙΣ 11:00
Καταγγέλλουμε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του ΑΠΘ για τρίτη συνεχόμενη μέρα! Οι φοιτητικοί σύλλογοι δίνοντας μάχη για ακόμα μια φορά πέτυχαν την οπισθοχώρηση και την εκδίωξη των ΜΑΤ από τον χώρο του ασύλου!
Η πρυτανεία Παπαϊωάννου πάντα πρόθυμη να υλοποιήσει τις κυβερνητικές εντολές, όπως έχει δείξει επανειλημμένως από τα τελευταία χρόνια, επιλέγει να φέρει τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ, την στιγμή που οι φοιτητές απουσιάζουν από τις σχολές τους. Εδώ και τρεις μέρες οι δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας στρατοπέδευσαν στο campus, προχωρώντας μάλιστα στην χρήση χημικών και σε συλλήψεις φοιτητών. Μάλιστα ο Πρύτανης Παπαϊωάννου κρύβεται πίσω από την εργολαβία που έχει αναλάβει τις οικοδομικές εργασίες και διατείνεται ότι δε φέρει καμία ευθύνη, αρνούμενη να καταδικάσει τα γεγονότα και τη παρουσία της Αστυνομίας. Δεν είναι τυχαίο το χρονικό σημείο στο οποίο η πρυτανεία επέλεξε να προχωρήσει σε αυτήν την επιθετική κίνηση, ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των ΟΠΠΙ και με σωρεία δημοσιευμάτων σε σχέση με την προετοιμασία για την εγκατάσταση τους μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για μια συντεταγμένη κίνηση για την εφαρμογή του νόμου Κεραμεως-Χρυσοχοΐδη και την δημιουργία του αναγκαίου, για την συνέχιση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωση, κλίματος αστυνομοκρατίας και καταστολής. Θέλουν μέσα σε αυτό το κλίμα να κληθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι να πραγματοποιήσουν σε έναν μήνα φοιτητικές εκλογές, σε μια κατεύθυνση διάλυσης των συλλόγων και των συλλογικών διαδικασιών.
Απέναντι σε αυτές τις εικόνες αυταρχισμού, απέναντι σε κάθε εφαρμογή του νόμου Κεραμεως-Χρυσοχοΐδη, απέναντι σε κάθε προσπάθεια απονομιμοποιησης των φοιτητικών συλλόγων, οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι διοικητικοί θα σταθούν εμπόδιο!
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πρυτανείας, η οποία για άλλη μια φορά παίρνει αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών, αγνοώντας όχι μόνο τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων αλλά και των ίδιων των συγκλητικών. Μάλιστα η σημερινή διαδικασία της συγκλήτου πραγματοποιήθηκε στην πρυτανεία με τις δυνάμεις καταστολής να είναι λίγα βήματα παραπέρα. Έτσι φαντάζεται ο Παπαϊωάννου το πανεπιστήμιο και τις δημοκρατικές διαδικασίες εντός αυτού, διαδικασίες με την παρουσία των ΜΑΤ, χωρίς την δυνατότητα έκφρασης όλων των μερίδων της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Η καταστολή δεν θα περάσει! Σήμερα, με την παρουσία των φοιτητικών συλλόγων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν από το ΑΠΘ! Όπως και πέρσι οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα κατάφεραν την διπλή αναβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έτσι και φέτος θα κάνουμε ξεκάθαρο ότι το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται, ένα πανεπιστήμιο αντιδημοκρατικό, ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο από τον πολιτική και τις διεκδικήσεις δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Η πρυτανεία Παπαϊωάννου να λογοδοτήσει για τις κινήσεις της και η σύγκλητος να καταδικάσει την προσπάθεια μετατροπής του ΑΠΘ σε πεδίο εφαρμογής του νόμου Κεραμεως-Χρυσοχοΐδη. Ολόκληρη η ακαδημαϊκή κοινότητα θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους και θα διασφαλίσει δεν θα εφαρμοστεί καμιά πτυχή του νόμου Κεραμεως-Χρυσοχοΐδη και ότι θα ανατραπεί μαζί με όλη την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους! Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα υπερασπιστούν και θα περιφρουρήσουν το άσυλο απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης της Αστυνομίας σε αυτό!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
Φοιτητικοί Σύλλογοι Γαλλικής Φιλολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Πολιτικών Επιστημών
Μοιραστείτε το άρθρο