Κλειστά θα παραμένουν τα κτίρια στη Σχολή Θετικών Επιστημών, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη δράση της αστυνομίας και του εργολάβου

Όπως ενημέρωσε η κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών τους/τις φοιτητές/ριες των τμημάτων, το κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ, το υάλινο και το κτίριο Βιολογίας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τρίτη 26/4 για “λόγους ασφαλείας”. Η απόφαση αυτή ουσιαστικά στερεί σε σημαντικό βαθμό από τους φοιτητές και τους καθηγητές τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο πανεπιστημιακό κάμπους και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αστυνομοκρατία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες.

Παράλληλα η παρουσία δημοσιογράφων και ΜΜΕ βοήθησε στο να αποκατασταθεί η αλήθεια για τις αστυνομικές επιχειρήσεις και με αυτή την απόφαση η κοσμητεία στερεί τη δυνατότητα να υπάρχουν μάρτυρες που θα καταγράψουν πιθανές αστυνομικές αυθαιρεσίες. Με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Α.Π.Θ. ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο για την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεων της αστυνομίας και του εργολάβου, επιτρέποντας την μετατροπή του πανεπιστημίου σε τσιφλίκι του κράτους και των ιδιωτών που κερδοσκοπούν.

Το mail που στάλθηκε στους φοιτητές/ριες

 

Μοιραστείτε το άρθρο