Όχι στην ανέγερση οικοδομής, να δημιουργηθεί χώρος αναψυχής και πρασίνου στο Κρυονέρι, Κυριακή 17/4 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και παράλληλα την ενημέρωση της περιοχής αλλά και των δημοτών της πόλης η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας ώστε στο οικόπεδο το οποίο βρίσκεται δίπλα στο δάσος και το ρέμα να μην ανεγερθεί εξαώροφη οικοδομή. Στην περιοχή του Κρυονερίου, στην κορυφή του ρέματος το οποίο διασχίζει την Πυλαία και τη Χαριλάου, υπάρχει ένα κομμάτι δάσους που αγγίζει το σχέδιο πόλης. Στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο συνεχίζει να ανήκει στην ΕΥΑΘ παγίων, χτίστηκαν παράνομα σπίτια τη δεκαετία του 1960. Μέρος του ρέματος καθώς και το δάσος έχεουν αποχαρακτηριστεί και έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου από το 1984. Ένας εκ των ιδιοκτητών παράνομης κατοικίας διεκδίκησε το οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εντός του ρέματος και του δάσους και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ανέγερσης εξαώροφης οικοδομής, όπως ενημερώνει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας.

Σήμερα, Κυριακή 17/4 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενημέρωσης και υπογραφών για τη στήριξη του αγώνα  ώστε να μην επιτραπεί η δόμησή του, να χαρακτηριστεί δασική έκταση και να αξιοποιηθεί με την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Παράλληλα να πραγματοποιηθεί εκ νέου χαρτογράφηση του ρέματος και να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες ελεύθεροι χώροι στην περιοχή του Κρυονερίου.

Μέλη των δημοτικών παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση, Η Πόλη Ανάποδα, Οικολογία Πράσινη Λύση βρέθηκαν στη σημερινή συγκέντρωση για να δηλώσουν τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και στη συνέχιση του αγώνα τους. Μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων τροχιοδρομικών και του Σέιχ σου που έδωσαν και δίνουν αντίστοιχους αγώνες παρευρέθηκαν, αποδεικνύοντας όπως και στην περίπτωση της Αλυσίδας, ότι με μαζικούς αγώνες θα δικαιωθούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β.Γλ.)

Μοιραστείτε το άρθρο