Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ενάντια στην ακρίβεια σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αττικής – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συγκεντρώσεις, μικροφωνικές, πορείες γειτονιάς και παρεμβάσεις σε λαϊκές αγορές και τους περαστικούς πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 16/4 σε όλη τη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ακρίβεια και τις συνθήκες και πρακτικές που οδηγούν στη συνεχή φτωχοποίηση της κοινωνίας και τον αγώνα για την επιβίωση. Στην Ξηροκρήνη, στην Αριστοτέλους, στη Γούναρη με Τσιμισκή και στη λαϊκή αγορά στη Μακεδονίας με Γρηγορίου Ε΄ συλλογικότητες, συντονισμοί, συνελεύσεις, οργανώσεις, ομάδες κάλεσαν σε διαμαρτυρίες και ενημέρωσαν τους περαστικούς μοιράζοντας κείμενα και φωνάζοντας συνθήματα.

Ξηροκρήνη, 11:30 συλλογικότητες, ομάδες, συνελεύσεις του αντιεξουσιαστικού – αναρχικού χώρου, Αριστοτέλους, 12:00 Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (πανελλαδική ημέρα ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο), Τσιμισκή με Γούναρη, 14:30 ο ελευθεριακός χώρος Sabot, Λαϊκή Αγορά στη Μακεδονίας με Γρηγορίου Ε΄, οργανώσεις της αριστεράς.

Στην Αθήνα σε διαδηλώσεις κάλεσαν οι Συντονισμοί Συλλογικοτήτων Αττικής στις 12:00 στην πλατεία Βικτωρίας, στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα και στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 11:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο πάρκο της Ξηροκρήνης και στη συνέχεια πορεία γειτονιάς και παρέμβαση στα λαϊκή αγορά από συλλογικότητες, συνελεύσεις, ομάδες. Οι συμμετέχοντες πραγματοποιώντας συνεχείς κινητοποιήσεις σε διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης επιχειρούν να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους κατοίκους της πόλης για το κύμα ακρίβειας και την κερδοσκοπία σε βάρος της κοινωνίας που οδηγεί στην φτώχεια και την καθημερινή μάχη για την επιβίωση.


Οι Συντονισμοί Συλλογικοτήτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη οργάνωσαν την Πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο. Στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν στην Αριστοτέλους φωνάζοντας συνθήματα και πραγματοποιώντας παρέμβαση – ενημέρωση στους περαστικούς μοιράζοντας κείμενα. Η πανελλαδική ημέρα δράσης οργανώθηκε από τους συντονισμούς ενάντια στην ακρίβεια η οποία σαρώνει και οδηγεί στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας και ενάντια στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Πέρα από τα τραγικά άμεσα αποτελέσματα με τους μαζικούς θανάτους και το κύμα προσφυγιάς και ξεριζωμού που προκαλεί, πυροδοτεί ταυτόχρονα και μία κρίση που αφορά το κομμάτι της ενέργειας και της σίτισης με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να αγγίζουν πρωτοφανή επίπεδα, επιβαρύνοντας φυσικά τα λαϊκά στρώματα με τα παιχνίδια κερδοσκοπίας να συνεχίζονται.


Μικροφωνική συγκέντρωση και ενημέρωση των περαστικών πραγματοποίησε ο Ελευθεριακός χώρος Sabot στην Τσιμισκή με Ναυαρίνου (Γούναρη).


Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στη λαϊκή αγορά στη Μακεδονίας με Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’. Μοιράστηκαν κείμενα στους περαστικούς.


https://new.infolibre.gr/2022/04/15/kinitopoiiseis-gia-tin-imera-drasis-enantia-ston-polemo-kai-tin-akriveia-se-athina-kai-thessaloniki-savvato-16-4/

https://new.infolibre.gr/2022/04/15/poreia-geitonias-gia-tin-akriveia-stin-xirokrini-savvato-16-4-stis-11-30-sto-parko-xirokrinis/

Μοιραστείτε το άρθρο