Ντόπιοι/ες και μετανάστ(ρι)ες να ζήσουμε μαζί!, Πορεία ενάντια στις εξώσεις των μεταναστριών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες, ομάδες, πρόσφυγες/γισσες και μετανάστ(ρι)ες ενάντια στις βάναυσες αντιμεταναστευτικές και πλήρως απάνθρωπες πολιτικές που ακολουθούν κράτος και κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου, αναπροσδιορίζεται η χρηματοδότηση του “ESTIA II” και οι θέσεις του προγράμματος στέγασης θα περικοπούν από 27.000 σε 10.000, ωθώντας για μία ακόμη φορά έναν τεράστιο αριθμό μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων στο δρόμο και την εξαθλίωση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί από το 2015 και το 2021 πραγματοποιήθηκε η μετάβαση της διαχείρισης του προγράμματος στο υπουργείο μετανάστευσης, στο οποίο συμμετέχουν ΜΚΟ, δήμοι και εταιρείες. Τα τελευταία δύο χρόνια το κράτος ακολουθεί την πρακτική των περικοπών, των μαζικών εξώσεων, της δυσκολίας έγκρισης ασύλου και σε πολλές περιπτώσεις της πλήρους αδιαφορίας, με τους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστ(ρι)ες να δέχονται συστηματικά ρατσιστική και φασιστική βία στο πετσί τους και να αγωνίζονται για μία ακόμη φορά ώστε να επιβιώσουν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι ΜΚΟ που συμμετείχαν και έτρεχαν τα προγράμματα εκκένωσαν ακόμη και απροειδοποίητα σπίτια, πετώντας στο δρόμο πρόσφυγες και μετανάστες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β.Γλ.)https://new.infolibre.gr/2022/04/13/poreia-enantia-stis-exoseis-ton-metanastrion-pempti-14-4-stis-18-00-stin-kamara/

Μοιραστείτε το άρθρο