ΟΧΙ στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου στα Τροχιοδρομικά, συγκέντρωση κατοίκων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση για την ενημέρωση των κατοίκων και για το σχεδιασμό των επόμενων δράσεων ενάντια στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου στα Τροχιοδρομικά στη Χαριλάου, πραγματοποίησε η πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής. Το κάλεσμα βρήκε σημαντική ανταπόκριση στους κατοίκους με ενεργή συμμετοχή των συγκεντρωμένων, αποδεικνύοντας τη σημασία της συλλογικής δράσης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας καθώς και τη σημασία των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων για την επιτυχημένη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Αρωγός στην προσπάθεια των κατοίκων το δημοτικό σχημα “Η Πόλη Ανάποδα”, με φυσική παρουσία μελών, η οποία βρίσκεται στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή των κοινητοποιησεών τους. Στις δήλωσεις του, μέλος του δημοτικού σχήματος εξηγεί πως θα αναδείξουν μέσω των παρεμβάσεων τους το ζήτημα στο Δημοτικό συμβούλιο με την προϊστορία να αποδεικνύει (ο νικηφόρος αγώνας για το οικόπεδο στην περιοχή Αλυσίδα) πως η συνεργασία και η δράση λαϊκών συνελεύσεων γειτονιάς οδηγεί σε επιτυχημένα αποτελέσματα.

Στον χώρο, πέρασμα αθλούμενων και περιπατητών, (μια περιοχή φυσικού κάλλους – όαση στην τσιμεντούπολη) περαστικοί/ες κοντοστάθηκαν, συνομίλησαν, ενημερώθηκαν και υπέγραψαν το κείμενο που θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί η διακριτική μεν, αλλά εντελώς περιττή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων δε, πέριξ των συγκεντρωμένων, η οποία κατά την γνώμη αρκετών συμμετεχόντων, σκοπό είχε να δημιουργήσει ένα «άβολο» περιβάλλον σε όσα άτομα δεν έχουν εμπειρία από κινητοποιήσεις. Στην συνέλευση/συγκέντρωση παρευρέθηκαν και κάλεσαν σε διαμαρτυρία την επόμενη Κυριακή, μέλη της επιτροπής αγώνα Κρυονερίου Άνω Τούμπας.

Σε διάφορες περιοχές της πόλης έχει αποδειχθεί η σημασία της αυτοοργάνωσης σε επίπεδο γειτονιάς ως εργαλείο κινητοποίησης και δράσης, μακριά από αναθέσεις και καπελώματα των αγώνων.

Η σελίδα της ομάδας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/666272444555432

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)



https://new.infolibre.gr/2022/04/06/sygkentrosi-enantia-ston-apocharaktirismo-toy-oikopedoy-sta-trochiodromika-kyriaki-10-4-stis-11-00-ston-ydatopyrgo-mprosta-apo-tin-ekklisia-tis-ag-kyriakis/

Μοιραστείτε το άρθρο