Ταραντέλλες & Μουσική Κάτω Ιταλίας με τον Luca Rossi, Σάββατο 9/4 στις 22:00 στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

O Luca Rossi ναπολιτάνος κρουστός και τραγουδοποιός γυρνάει τον κόσμο με την tammorra του ( κρουστό όργανο που παίζεται στην Νάπολη ) δίνοντας συναυλίες και ταξιδεύοντας το κοινό του μέσα από τους ξέφρενους ρυθμούς της ταραντέλλας.
Ελάτε να χορέψουμε όλοι παρέα το Σάββατο 9 Απριλίου στις 22:00 στο Θέατρο Εμπρός!

Βιογραφικό

Ο Luca Rossi είναι Ιταλός κρουστός, συγγραφέας και ερμηνευτής για το λαϊκό θέατρο και τη λαϊκή μουσική της Νότιας Ιταλίας, ένας από τους πιο γνωστούς παίκτες ταμόρας και ταμπουρέλλου στην Ιταλία. Εξειδικεύεται στις τεχνικές και τα στυλ των καρέ ντραμς που ανήκουν στη Μεσόγειο.
Σπούδασε εθνομουσικολογία στο Τμήμα Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Μπολόνια.
Έχει εμφανιστεί στην ιταλική δημοφιλή μουσική σκηνή και τη διεθνή έθνικ μουσική.
Το 2006, ο Λούκα κέρδισε την πρώτη έκδοση του Εθνικού Φεστιβάλ ιταλικής έθνικ μουσικής «Terre in moto».
Εξέδωσε το βιβλίο The Raccontaio.
Το 2009 έλαβε το λογοτεχνικό βραβείο «Sergio Manetti» για την ποίηση στην παραστατική τέχνη στην Ακαδημία Τέχνης του Arezzo.
Διδάσκει σε διάφορες μουσικές ακαδημίες και πραγματοποιεί τακτικά εργαστήρια για καρέ ντραμς σε παγκόσμιες συναντήσεις όπως η Academy of art στο Arezzo και το Drumming Holiday στην Αυστρία.
Το 2011 δημοσίευσε το βιβλίο Tammorra – Italian frame drums που διανέμεται παγκοσμίως.
Ο Luca λαμβάνει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ έθνικ μουσικής τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο όπως Festival Decouvertèes Tunisie (Tunisia El Jem), Festival Internacional de Chiclana (Ισπανία), Festival of Patras (Ελλάδα), Festival of the Mediterranean (Ιταλία), More Dance Project (Λιθουανία), Συναυλία για την Ημέρα της Ευρώπης (Αρμενία), Φεστιβάλ ιταλικού πολιτισμού στη Σόφια (Βουλγαρία), στο Ιταλικό Φεστιβάλ Ταϊλάνδης (Μπανγκόκ), στο Drumming Holiday (Αυστρία) και σε πολλά διάσημα κλαμπ, θέατρα, αμφιθέατρα και ιταλική τηλεόραση.
Εκτός από την ερμηνεία, ο Λούκα συνθέτει και τραγούδια.
Είναι ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού Southern Sun που έγινε το soundtrack της ταινίας Il Volo σε σκηνοθεσία Wim Wenders.
Πρόσφατα συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του Αμερικανού σκηνοθέτη Jonathan Demme αφιερωμένο στην καριέρα του Enzo Avitabile, συνοδεύοντας με τα ντραμς του τους θρύλους της παγκόσμιας μουσικής.

https://www.embros.gr/sabbato-9-4-2022-stis-22-00-tarantelles-moysikh-katw-italias-luca-rossi.html

Μοιραστείτε το άρθρο