Μαζική και ηχηρή αντίδραση της κοινωνίας στη σημερινή πανεργατική πανελλαδική απεργία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Μαζικές και με δυναμικό παλμό πορείες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σήμερα Τετάρτη 6/4. Σωματεία, σύλλογοι, πρωτοβουλίες, συνδικαλιστικά σχήματα, οργανώσεις, συλλογικότητες, επιτροπές, φοιτητ(ρι)ές, εργάτες/εργαζόμενοι κ.α. βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης δίνοντας την απάντησή τους στη συνεχόμενη επίθεση κράτους και κυβέρνησης στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα και με αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις με τους ιμπεριαλιστικούς διακρατικούς ανταγωνισμούς και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα: 

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν τρείς συγκεντρώσεις και πορείες που πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης. Από Καμάρα διαδήλωσαν σωματεία βάσης, σύλλογοι εργαζομένων, εργατικές συλλογικότητες, συνδικαλιστικά σχήματα, οργανώσεις ριζοσπαστικής αριστεράς και αντιεξουσιαστικού χώρου, σύλλογοι φοιτητ(ρι)ών. Μέσω Εγνατίας, Ι. Δραγούμη,ΥΜΑΘ, Αγ. Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατία, Λαμπράκη κατέληξε στο Λοιμωδών, με τους διαδηλωτές να προβαίνουν σε κατάληψη του κλειστού νοσοκομείου. Από άγαλμα Βενιζέλου έκαναν πορεία οι ομοσπονδίες, τα σωματεία του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, σύλλογοι φοιτητ(ρι)ών ακολουθώντας τη διαδρομή Εγνατία, Αγ. Σοφία, Παύλου Μελά, Τσιμισκή και κατέληξε στο λιμάνι για διαμαρτυρία ενάντια στη χρήση των εγκαταστάσεων για μεταφορά πολεμικού υλικού, όπου μάλιστα έγιναν και προσαγωγές συγκεντρωμένων. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην συμβολή της Αγίας Σοφίας με Εγνατία η οποία κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Από το ΕΚΘ διαδήλωσαν ΓΣΣΕ, ΕΔΟΘ/ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα, κομματική αντιπολίτευση ενώ ακολουθούσαν εργατικοί συντονισμοί, επιτροπές αγώνα, φοιτητές και ακολούθησαν το δρομολόγιο Αγίου Δημητρίου, Εγνατία, Ίωνος δραγούμη, με την πορεία να καταλήγει στο ΥΜΑΘ.

Λοιμωδών

Μετά το ΥΜΑΘ μέρος της πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα συνέχισε με κατεύθυνση προς το νοσοκομείο Λοιμωδών και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και των δράσεων για την επαναλειτουργία του, άνοιξε το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο Λοιμωδών προχωρώντας σε κατάληψη.

Η ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου, μετά την απεργία, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες συλλογικότητες και φορείς της πόλης, άνοιξε το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο Λοιμωδών.

Καταλάβαμε συμβολικά το νοσοκομείο Λοιμωδών και καλούμε τους κατοίκους τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη.

Η ΒΙΟΜΕ ανακοίνωσε πως μεταφέρει την σημερινή καθιερωμένη της συνέλευση στις 19:00 στο Λοιμωδών. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας και άλλων καλλιτεχνών που στηρίζουν την κινητοποίηση.

Ανοίγουμε το Λοιμωδών;

Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Λιμάνι

Ομοσπονδίες, σωματεία του ΠΑΜΕ, φοιτητές/ριες ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο σημείο όπου έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές, καθώς και σε φραστική και σωματική άσκηση βίας στους συγκεντρωμένους οι οποίοι ζητούσαν διευκρινίσεις και ενημέρωση για τους προσαχθέντες. Όπως αναφέρει το 902 η αστυνομία προχώρησε σε αναίτια και απρόκλητη προσαγωγή του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Δημήτρη Μαβίδη, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συγκέντρωση καλούν στις 18:30 στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ των πορειών


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ (Μέρος της πορείας της Καμάρας συνέχισε προς το νοσοκομείο Λοιμωδών όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη μέχρι την Πέμπτη 7/4)

ΚΑΜΑΡΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΕ

Ε.Κ.Θ. – ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


https://new.infolibre.gr/2022/04/05/panergatiki-apergia-kinitopoiiseis-se-oli-ti-chora-tetarti-6-aprilioy/

Μοιραστείτε το άρθρο