Κατάληψη στο Λοιμωδών!, κάλεσμα για στήριξη – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση πραγματοποιείται έπειτα από το κάλεσμα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο Λοιμωδών (έκλεισε επί υπουργείας του Άδωνι Γεωργιάδη το 2013). Συλλογικότητες, οργανώσεις, φορείς και πολίτες διεκδικούν για μία ακόμη φορά την επαναλειτουργεία του νοσοκομείου, καθώς η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων, κατατάσσοντας τη χώρα στις χειρότερες θέσεις θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων. Παρά τις δεδομένες ανάγκες για στελέχωση, στήριξη και αναβάθμιση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση συνεχίζει την απαξίωσή του και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, αποκλείοντας χιλιάδες από το σύστημα και μειώνοντας την ήδη πενιχρή χρηματοδότησή για τις δομές υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Λοιμωδών το οποίο θα μπορούσε και έπρεπε να επαναλειτουργήσει αλλά η κυβέρνηση εμμένει σε μία στάση πλήρους αδιαφορίας και απαξίωσης, παρά τις μαζικές και συνεχείς δράσεις του κόσμου.

Πραγματοποιήθηκε συνέλευση από τους συγκεντρωμένους ώστε να συζητηθούν οι επόμενες ενέργειες και η συνολική στήριξη του εγχειρήματος.


Update: Αποφασίστηκε κατάληψη από τη συνέλευση και δημοσιεύτηκε κάλεσμα για στήριξη της προσπάθειας από συλλογικότητες, σωματεία, φορείς και κατοίκους της πόλης.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καλεί τους κατοίκους, τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη του κτιρίου του νοσοκομείου Λοιμωδών.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 6 η ώρα το απόγευμα !

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β. Γλ.)



https://new.infolibre.gr/2022/04/01/sas-rotame-kyrie-mitsotaki-gia-na-anoixete-ena-nosokomeio-prepei-prota-na-echei-vomvardistei-kyriaki-3-4-stis-12-00-sto-loimodon/

Μοιραστείτε το άρθρο