Τέταρτη διακοπή στην δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, 6 Απριλίου η επόμενη δικάσιμος

Της Σοφίας Σπυριδωνίδου

Για τέταρτη φορά διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό, βασανισμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Το παρών σήμερα στη δίκη έδωσαν και οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη (ποινή που τους επεβλήθη για την ανθρωποκτονία) και 15 χρόνια ο καθένας (ποινή για τον ομαδικό βιασμό).

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ήταν προγραμματισμένο να καταθέσουν σήμερα στο δικαστήριο, μετά από αίτημα που είχαν καταθέσει στις 15/2 (στην τρίτη διακοπή της δίκης). Το αίτημά τους είχε γίνει δεκτό, και έτσι στην προηγούμενη δικάσιμο (21 Μαρτίου) κατέθεσαν ο ιατροδικαστής και ο λιμενικός.

Η νέα διακοπή προκάλεσε την οργή των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι σε 10 μέρες θα κληθούν να κάνουν ακόμα μία φορά το ταξίδι από το Διδυμότειχο, για να σταθούν απέναντι από το δικαστικό σώμα για δεύτερη φορά και να καταθέσουν την φρίκη που βιώνουν.

Κούλα Αρμουτίδου (απευθυνόμενη στην έδρα): Τι, δηλαδή θα κάνουμε πάλι το… ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω.
Γιάννης Τοπαλούδης: Κύριε πρόεδρε να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου.
Πρόεδρος: Το έχουμε κοιτάξει.
Ο Γιάννης Τοπαλούδης ανέφερε επίσης ενώπιων της έδρας, πως ο γονέας του ενός (εκ των κατηγορουμένων Μανώλη Κούκουρα και Αλέξανδρου Λουτσάι) απειλούσε τους μάρτυρες, και παρακάλεσε την πρόεδρο να προνοήσει ώστε να υπάρχει ο δέοντας σεβασμός.

Στο πλευρό των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκαν για ακόμα μία φορά, η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της δολοφονημένης στη Μυτιλήνη Ερατούς και η Αλεξάνδρα Ψαράκου, μητέρα της δολοφονημένης στην Φολέγανδρο, Γαρυφαλλιάς.
Οι δύο γυναίκες αντέδρασαν έντονα στη θέα, αλλά κυρίως στην συμπεριφορά των δύο δολοφόνων.
Ελ.Κρεμαστιώτη: Κάτω τα μάτια σας, μην κοιτάτε τη μάνα, δολοφόνοι!
Κ.Αρμουτίδου: Να ψοφήσεις π… γιε! Εσύ είσαι ο Λουτσάι;
Ελ.Κρεμαστιώτη: Τουλάχιστον κάτω το βλέμμα σας, φονιάδες!
Αλ.Ψαράκου: Να τους βλέπουμε, αντί να σκύβουν το κεφάλι, να γελάνε. Ούτε ένα ίχνος μετάνοιας. Ξέρουν τι θα πει μετάνοια; Να ρωτήσουν εμένα που έχω την κόρη μου στο τάφο. Ντροπή σας και ντροπή και στους γονείς σας που έρχονται εδώ, αλήτες! Αλήτες! Ντροπή σας! Που θέλετε και Εφετεία και δικαιώματα.
Ελ.Κρεμαστιώτη: Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; Να σας φέρουμε και παπά ρε να εξομολογηθείτε, να πάτε στον παράδεισο.
Αλ.Ψαράκου: Εδώ… μας υποχρεώνουν να βλέπουμε τους φονιάδες!
Ελ.Κρεμαστιώτη: Χάρη σε αυτούς δεν έχουμε τα παιδιά μας!
Η μητέρα της Ελένης σε εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας:
«Άδειασαν το παιδί μου στα πλακάκια»

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, η μητέρα της Ελένης μίλησε σε εκδήλωση στον Ωρωπό κατά της Έμφυλης Βίας
«Το ίδιο το παιδί σου.. να το νιώθεις μέσα στο στήθος σου, μέσα στο κορμί σου, να έρχεται η ώρα να το βγάζεις έξω στη ζωή.. και να αντικρύζεις μετά από διαδικασία 22 ωρών αυτό που λέγεται ζωή, να έρχεται, να του πιάνεις τα χέρια, να είναι το φως και το όνειρο.. και να έρχονται δύο ανθρωπόμορφα τέρατα και να σου το παίρνουν μέσα σε μια νύχτα, με βασανισμό, με μαρτύριο, γιατί είναι νταήδες, γιατί έτσι είχαν μάθει, το νταηλίκι, την αντρίλα..»

Μοιραστείτε το άρθρο