Αντιπολεμική κινητοποίηση στο Πασαλιμάνι – όχι στην έλευση του αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκολ” στον Πειραιά, Πέμπτη 24/3 στις 18:30

Η έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκωλ” στον Πειραιά είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην κλιμάκωση της στρατιωτικής πολεμικής δραστηριότητας στην χώρα μας, μέσα στο πλαίσιο των ευρωνατοϊκών “υποχρεώσεών” της και της συμμετοχής της στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η χώρα μας έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο από την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ και η ελληνογαλλική συμφωνία δεν συνεπάγονται μόνο βάσεις και δισεκατομμύρια για θηριώδεις εξοπλισμούς, αλλά και άμεση ή έμμεση εμπλοκή στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.
Τα συμφέροντα του λαού μας βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη μείωση των εξοπλισμών, το κλείσιμο των βάσεων, την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, την αντιπαράθεση με τον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Συνδέονται με την πάλη για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, ενάντια στην επιδίωξη του κεφαλαίου να φορτώσει το κόστος (και) των πολέμων τους στους λαούς.
  • Να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες. Έξω από την Ουκρανία η Ρωσία, να σταματήσει κάθε επέμβαση και επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή.
  • Να παύσει κάθε εμπλοκή, κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.  Κανείς φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Έξω οι βάσεις. Να κλείσει η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη δεν θα γίνει εφαλτήριο πολέμου. Ανατροπή της πενταετούς συμφωνίας με τις ΗΠΑ και της αντίστοιχης με Γαλλία. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
  • Να ακυρωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα.

Όλοι στην κινητοποίηση στις 6:30 που καλεί το ΕΚΠ και μαζικοί φορείς στο Πασαλιμάνι.

Μοιραστείτε το άρθρο