Συνέχιση των κινητοποιήσεων από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους και του περιβάλλοντος με την επιχειρούμενη κατασκευή σκουπιδοεργοστασίου – χωματερής καθώς και τη συνεχή μόλυνση του Ευρώτα. Την Τετάρτη 16/3 προχώρησαν σε κινητοποίηση στο διοικητήριο Λακωνίας ώστε να ακουστούν τα αιτήματά τους, αντιμετωπίζοντας μία εχθρική κατάσταση. Την Κυριακή 20/3 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο μπλόκο Ξηροκαμπιών για να αποφασιστούν από κοινού οι επόμενες κινήσεις.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Κατά την σημερινή κινητοποίηση στη σύσκεψη δημάρχων – περιφέρειας ζητήσαμε αρχικά από το Δήμαρχο κ. Βέρδο και το περιφερειάρχη Κ. Νίκα να δεχτεί μια αντιπροσωπεία 2 ατόμων να υποβάλλει τα αιτήματά μας στην Σύσκεψη.
Ο περιφερειάρχης μας αντιμετώπισε με το μνημειώδή αποτροπιαστικό αυταρχισμό και ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά αρνούμενος να δεχτεί την αντιπροσωπεία και λέγοντας μας “ΣΑΣ ΑΓΝΟΩ ΟΛΟΥΣ” και “ΟΤΙ ΘΈΛΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 100 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ..”.
Στην συνέχεια και αφού οι κάτοικοί προσέγγισαν το χώρο της σύσκεψης δέχτηκαν νέες επιθέσεις από τους αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θ. Βερούτη και Ν. Τζινιέρη, μάλιστα ο τελευταίος δεν δίστασε να σπρώξει βίαια τους κατοίκους για να τους απωθήσει εκτός αίθουσας και να μην ακουστούν και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του Δημάρχου Κ Βέρδου και των αντιδημάρχων Δ. Φίφλη και Β. Μπόλλα που παρέμειναν σιωπηλοί χωρίς να κάνουν την παραμικρή κίνηση να υπερασπιστούν τους δημότες τους.
Πάρα ταύτα με την επιμονή και την αγωνιστικότητα τους οι κάτοικοι ανάγκασαν τελικά τους συσκέπτοντες Δημάρχους-περ. Συμβούλους να πράξουν το αυτονόητο και να τους δώσουν λιγο χρόνο να ακούσουν τα δίκαια αιτήματα τους.
Όλοι οι κάτοικοι του Ευρώτα να βγάλουν τα συμπεράσματά γιατί στάση αυτή των δημοκρατικών εκλεγμένων.
Ο Ευρώτας και οι άνθρωποι του αργοσβήνουν μέρα με την μέρα ο ποταμός έχει μετατραπεί σε υπόνομο, η ακρίβεια μας τσακίζει, οι καλλιεργειες απαξιώνονται, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και ορισμένοι έχουν απόφασισει για εμάς χωρίς εμάς να βάλουν την ταφόπλακα του σκουπιδοεργοστασίου-χωματερης στον τόπο μας.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Όλοι στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή στο μπλόκο Ξηροκαμπιων για να αποφασίσουμε από κοινου τις επόμενες κινήσεις μας.
Μοιραστείτε το άρθρο