Ημερίδα ενημέρωσης για την παραλία της Ερεσού, Σάββατο 19/3 στις 11:00 στο δημοτικό σχολείο Ερεσού

Το Σάββατο 19 Μάρτη και ώρα 11.00 στο Δημοτικό Σχολείο Ερεσού θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια του αγώνα υπεράσπισης της παραλίας μας. Σε αυτήν επίτιμοι προσκεκλημένοι και ομιλητές θα είναι καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθηγητής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά και περιβαλλοντολόγος από την Λέσβο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από:
τον Περιβαλλοντικό Κοινωνικό σύλλογο – Πρωτοβουλία Ερεσού.
το εργαστήριο Αστικής Γεωγραφίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού – ερευνητική ομάδα ” αόρατες πόλεις” του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
το εργαστήριο Παράκτιας Μορφοδυναμικής – Διαχείρισης και Θαλάσσιας Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
το εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
το εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ούτε σκέψη για τσιμέντα πάνω στην παραλία μας – Καμία παρέμβαση από τον δρόμο και κάτω.

Ούτε βήμα πίσω! 


Αυτό το Σάββατο 19 του Μάρτη στις 11:00 το πρωί στην Ερεσσό μέλη της επιστημονικής κοινότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενημερώνουν τους κατοίκους και συζητούν μαζί τους για τις πολύπλευρες επιπτώσεις της αλόγιστης βίαιης παρέμβασης στο παράκτιο περιβάλλον αλλά και ευρύτερα στις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βιοποικιλότητας όπως είναι και αυτός ο τόπος!
Ξεδιπλώνοντας παράλληλα μια προβληματική γύρω από ζητήματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, ο ήπιος μη σαρωτικός τουρισμός και εξετάζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική διάσταση που απορρέει από την κακοδιαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς η εκδήλωση αυτή προσεγγίζει το ζητούμενο με έναν ολιστικό τρόπο.
Τέλος, πλάι σε όλες αυτές τις αγωνίες (αγωνίες κάθε κοινωνικού συνόλου που σέβεται τον εαυτό του και ότι τον περιβάλλει), προστίθεται μια πολύ σημαντική υπενθύμιση.
Η υπενθύμιση οτι η πορεία του κόσμου δεν είναι προδιεγεγραμένη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.Το που θα κατευθυνθεί εξαρτάται εν πολλοίς από την δράση συνηδητοποιημένων ατομικοτήτων-ενεργών πολιτών, που συγκροτούν τα κοινωνικά καί πολιτικά κινήματα.

Είμαι σίγουρη ότι η εκδήλωση θα αγκαλιαστεί από τους κατοίκους (που ήδη έχουν δηλώσει εδώ και καιρό την θέση τους κατά του χτισίματος της παραλίας στην τοποθεσία Αφεντέλι) αλλά και όσων ενδιαφέρονται για τα σημαντικά αυτά θέματα από άλλα κοντινά ή λιγότερο κοντινά μέρη του νησιού.

Σταυρίνα Μαστορίδου


Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Θέμα “Παραλία της Ερεσού – Περιβαλλοντικές και Κοινωνικές διαστάσεις”

*Αλλαγή Τοποθεσίας. Η ημερίδα ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Ερεσού και όχι στην Κεντρική πλατεία.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Ερεσού.
Φυσικά, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού.
Για τους μη έχοντες πιστοποιητικό, στην είσοδο θα υπάρχει προσωπικό -του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Καλλονής, του κου Μασαάντ- που θα διενεργεί δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests).
Παρακαλούμε, εντός κτιρίου να γίνεται χρήση μάσκας.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει κανονικά, στις 11 π.μ.
Ούτε βήμα πίσω!
Πρωτοβουλία υπεράσπισης παραλίας Ερεσού.
Μοιραστείτε το άρθρο