Αντιπολεμική πορεία, “Ενάντια στον πόλεμο και την “ειρήνη” των κυρίαρχων”, Τρίτη 15/3 στις 18:30 στο Σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ

Ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία δεν αποτελεί απλά άλλο ένα στιγμιότυπο στο κάδρο των οξυνόμενων ενδοκυριαρχικών και κρατικών ανταγωνισμών-συγκρούσεων αλλά μια κομβική τους στιγμή που αναδιαμορφώνει τα εξουσιαστικά αλλά και κοινωνικά δεδομένα σε πλανητική κλίμακα. Από τη μια πλευρά, το ρωσικό κράτος το οποίο επέλεξε να εισβάλει στρατιωτικά για να ενισχύσει την γεωστρατηγική του θέση στην παγκόσμια σκακιέρα, από την άλλη το ουκρανικό κράτος με τις φασιστικές-παραστρατιωτικές μονάδες του, το ΝΑΤΟ & την ΕΕ, που επιδιώκουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και των σχεδιασμών τους στην περιοχή. Για μία ακόμα φορά οι πολεμικές μηχανές σπέρνουν θάνατο και καταστροφή.

Το ελληνικό κράτος επέλεξε την εμπλοκή του στην πολεμική σύρραξη μέσω της αποστολής όπλων στο ουκρανικό καθεστώς, πιστοποιώντας επιθετικά τη σύνταξη του με το δυτικό μπλοκ κυριαρχίας και την νατοϊκή πολεμική μηχανή, της οποίας αποτελεί γεωστρατηγικό βραχίονα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΩΝ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Οι εκμεταλλευόμενοι/ες και καταπιεσμένες/οι όπου γης δεν έχουμε κανένα λόγο να συνταχθούμε με κανένα κράτος ή μπλοκ κυριαρχίας, να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πλευρά των ενδοκυριαρχικών πολέμων, να αλληλοσκοτωθούμε για τα συμφέροντα των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών ελίτ. Αντίθετα έχει σημασία να αντιταχθούμε σε κάθε επίπλαστο διαχωρισμό εθνικό/φυλετικό/θρησκευτικό/έμφυλο και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και κυριαρχικής «ειρήνης». Ο μόνος πόλεμος που αξίζει να συμμετέχουμε είναι ο κοινωνικός-ταξικός για τη συλλογική και ατομική απελευθέρωση.

 

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ

Ο πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία δεν αποτελεί απλά άλλο ένα στιγμιότυπο στο κάδρο των οξυνόμενων ενδοκυριαρχικών και κρατικών ανταγωνισμών-συγκρούσεων αλλά μια κομβική τους στιγμή που αναδιαμορφώνει τα εξουσιαστικά αλλά και κοινωνικά δεδομένα σε πλανητική κλίμακα. Από τη μια πλευρά, το ρωσικό κράτος το οποίο επέλεξε να εισβάλει στρατιωτικά για να ενισχύσει την γεωστρατηγική του θέση στην παγκόσμια σκακιέρα, από την άλλη το ουκρανικό κράτος με τις φασιστικές-παραστρατιωτικές μονάδες του, το ΝΑΤΟ & η ΕΕ, που επιδιώκουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και των σχεδιασμών τους στην περιοχή. Για μία ακόμα φορά οι πολεμικές μηχανές σπέρνουν θάνατο και καταστροφή.

Το ελληνικό κράτος επέλεξε την εμπλοκή του στην πολεμική σύρραξη μέσω της αποστολής όπλων στο ουκρανικό καθεστώς, πιστοποιώντας επιθετικά τη σύνταξη του με το δυτικό μπλοκ κυριαρχίας και τη νατοϊκή πολεμική μηχανή, της οποίας αποτελεί γεωστρατηγικό βραχίονα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΩΝ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Οι εκμεταλλευόμενοι/ες και καταπιεσμένες/οι όπου γης δεν έχουμε κανένα λόγο να συνταχθούμε με κανένα κράτος ή μπλοκ κυριαρχίας, να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πλευρά των ενδοκυριαρχικών πολέμων, να αλληλοσκοτωθούμε για τα συμφέροντα των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών ελίτ. Αντίθετα έχει σημασία να αντιταχθούμε σε κάθε επίπλαστο διαχωρισμό εθνικό/φυλετικό/θρησκευτικό/έμφυλο και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και κυριαρχικής «ειρήνης». Ο μόνος πόλεμος που αξίζει να συμμετέχουμε είναι ο κοινωνικός-ταξικός για τη συλλογική και ατομική απελευθέρωση.

ΠΟΡΕΙΑ Τρίτη 15/3, 18.30, Μοναστηράκι

Πρωτοβουλία αναρχικών συλλογικoτήτων, συνελεύσεων


«ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα»

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ούτε με την εισβολή του ρωσικού κράτους στην Ουκρανία

ούτε με το ουκρανικό κράτος και τις φασιστικές παραστρατιωτικές μονάδες του

ούτε με το ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του

ούτε με την εμπλοκή του ελληνικού κράτους,που πέρα από την αποστολή όπλων αποτελεί γεωστρατηγικής σημασίας βάση εφόρμησης και ανεφοδιασμού της ευρωατλαντικής πολεμικής μηχανής

ενάντια στα κράτη και τα μπλοκ κυριαρχίας,τον επεκτατισμό και τις ζώνες επιρροής τους,τα σύνορα, τους στρατούς, τους εθνικισμούς, τον μιλιταρισμό

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΔΟΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΠΛΩΝΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αλληλεγγύη με όσες/ους βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, τον εκτοπισμό και τον θάνατο,

με τους όπου γης εκμεταλλευόμενους/ες, καταπιεζόμενους/ες και τους αγώνες τους μακριά από επίπλαστους εθνικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς, έμφυλους διαχωρισμούς,

με όσες/ους αντιστέκονται στους πολέμους αλλά και στην «ειρήνη» των κυρίαρχων προτάσσοντας έναν κόσμο ελευθερίας, αυτοοργάνωσης, αλληλοβοήθειας, κοινοκτημοσύνης.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΩΝ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ, Τρίτη 15/3, 18.30, Μοναστηράκι

Συνέλευση αναρχικών ενάντια στα αυτονόητα του κόσμου της εξουσίας


Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2 το Ρώσικο κράτος ξεκίνησε επίθεση ευρείας κλίμακας στα ουκρανικά εδάφη. Ένας αιματηρός πόλεμος έχει ξεκινήσει με εκατοντάδες νεκρούς ήδη από τις πρώτες μέρες.Καλούμε σε αντιπολεμική πορεία Τρίτη 15 Μαρτίου 18:30 στο Μοναστηράκι. Σε Ελλάδα-Ρωσία -Ουκρανία ο εχθρός, το κράτος το κεφάλαιο και η πατριαρχία!

Αντιπολεμική πορεία Τρίτη 15 Μαρτίου 18:30 | Μοναστηράκι

Ούτε στην Ουκρανία ούτε και πουθενά δεν πολεμάμε για τα αφεντικά

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2 το Ρώσικο κράτος ξεκίνησε επίθεση ευρείας κλίμακας στα ουκρανικά εδάφη. Ένας αιματηρός πόλεμος έχει ξεκινήσει με εκατοντάδες νεκρούς ήδη από τις πρώτες μέρες.

Ο πόλεμος αυτός προετοιμάζονταν το τελευταίο διάστημα αφού με επίκεντρο την Ουκρανία εξελισσόταν μια πολεμική προετοιμασία τεράστιων κρατικών σχηματισμών. Η.Π.Α και Ρωσία με τους συμμάχους τους συγκέντρωναν τις προηγούμενες βδομάδες μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στην Ουκρανία και την Ευρώπη συνολικότερα και βομβάρδιζαν τον δημόσιο λόγο με ένα κλίμα πολεμικών σεναρίων και εθνικισμού.

Όπως σε κάθε διακρατικό ανταγωνισμό κάθε πλευρά επιχειρεί να φανεί ως η αμυνόμενη και ως αυτή που είναι πιο δίκαια από την άλλη.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ με πρωταγωνιστές τις Η.Π.Α αυτοπαρουσιάζονται ως «οι υπερασπιστές της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σε αντίθεση με τον «αυταρχισμό της Ρωσίας ». Κλασσική ρητορική που χρησιμοποιήθηκε σε πολλούς πολέμους με πιο πρόσφατη τον κύκλο επεμβάσεων στην μέση ανατολή που οδήγησαν σε εκατομμύρια νεκρούς.

Από την άλλη, το ρώσικο κράτος ξαναζεσταίνει και αυτό την (από εποχής ΕΣΣΔ) ρητορική που το θέλει σε άμυνα απέναντι στην επεκτατική δύση, επιχειρώντας να ψαρέψει συμμάχους κι υποστήριξη .

Κάθε πλευρά με αφορμή το Ουκρανικό ζήτημα επιχειρεί να βγει κερδισμένη σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο στην κούρσα για την παγκόσμια κυριαρχία.

Οι Η.Π.Α με την άνοδο των δημοκρατικών και του Μπάϊντεν θεωρούν πως έχουν περιορίσει τον κίνδυνο εξεγέρσεων στο εσωτερικό της χώρας, όπως αυτόν του 2019 και πως μπορούν να παρουσιάζουν πιο πειστικά μια εικόνα «χώρας που έχει αφήσει πίσω της τον διχαστικό Τραμπ».Άλλωστε η πολεμική προετοιμασία επιχειρεί μέσω οικονομικών συμφερόντων, ισχυροποίησης της θέσης και κυριαρχίας, προώθησης του πατριωτισμού, εθνικισμού να δημιουργήσει τις συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και την παύση κάθε αντίστασης και αντίδρασης. Την ίδια ώρα που οι κρατικές δολοφονίες και η ταξική και κοινωνική καταπίεση των από τα κάτω συνεχίζονται αμείωτες.

Το Ρώσικο κράτος νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση λόγω της αναβάθμισης των οπλικών του συστημάτων, την πολιτική κρίση που κυριάρχησε στις Η.Π.Α τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στους ισχυρούς κλονισμούς της ενότητας του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, χτίζει ισχυρότατες συμμαχίες με το Κινεζικό κράτος και το Ιράν .Τέλος, ποντάρει σε ένα ισχυρό φιλορωσικό αίσθημα που κυριαρχεί σε αρκετές χώρες της δύσης. Ένα αίσθημα που χτίστηκε στην εποχή που το εξουσιαστικό καπιταλιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ παρουσιάζονταν από μεγάλα κομμάτια της αριστεράς ως μια κομμουνιστική ουτοπία και συνεχίστηκε στην εποχή Πούτιν με την λογική «πως όποιος πολέμα των ιμπεριαλισμό των Η.Π.Α είναι το λιγότερο κακό και πρέπει να τον στηρίξουμε» . Τέλος, το ρωσικό κράτος και κεφάλαιο γνωρίζουν πολύ καλά την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από αυτούς,γεγονός που επηρεάζει ήδη πλατιά κομμάτια των από τα κάτω, πόσο μάλλον σε ένα ενδεχόμενο πολέμου.

Πάρα τις ενστάσεις χωρών που έχουν οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία (Γερμάνια ,Γαλλία) οι διακρατικοί μηχανισμοί και συμφωνίες ενεργοποιούν διάφορες χώρες στην κατεύθυνση της πολεμικής προετοιμασίας. Έτσι, το ελληνικό κράτος και αυτό με τις στρατιωτικές βάσεις της συμμαχίας που φέρει, αλλά και τις διακρατικές συμφωνίες με Γαλλία, Η.Π.Α. δεν θα μείνει αμέτοχο στην επιφαινόμενη συμπλοκή.

Η διακρατική διαμάχη γύρω από την Ουκρανία και το πολεμικό κλίμα που στήνεται εξυπηρετούν έναν ακόμα σημαντικό σκοπό. Τον αποπροσανατολισμό των εκμεταλλευόμενων ,την προετοιμασία του αλληλοσκοτωμού ώστε, να εξασφαλιστεί ότι δεν θα απαντήσουν στον πόλεμο κράτους και αφεντικών που δέχονται. Γεγονός ακόμα πιο χρήσιμο στην σημερινή συγκύρια, όπου με αφορμή την οικονομική και πολιτική κρίση που ενισχύεται σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εξεγέρσεις που ξεσπάν τα τελευταία χρόνια είναι αλλεπάλληλες. Εύκολα εντοπίζει καμία/νείς ότι ανά κάποιους μήνες τα ΜΜΕ διαχέουν στον δημόσιο λόγο την απειλή πολέμου είτε αυτός είναι Ελλάδα-Τουρκία, κάποια επίθεση στην δύση από την Βόρειο Κορέα, την κατάσταση στην Συρία, οι τζιχαντιστές κοκ.

Η διαρκής πολεμική απειλή και ο πόλεμος ικανοποιεί ένα τεράστιο κομμάτι της πολεμικής βιομηχανίας. Το οποίο συνεχώς αναβαθμίζει τεχνολογικά τα οπλικά συστήματα επίθεσης και άμυνας. Επίσης, ενισχύεται και νομιμοποιείται η παρακολούθηση των <<πολιτών>>, οι βάσεις δεδομένων κτλ. Έτσι λοιπόν το κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στην παραγωγή όπλων και συστημάτων παρακολούθησης κερδοφορεί πάνω στην ζήτηση από την μία και επιδιώκει την χρήση των προϊόντων τους ώστε να συνεχίζεται ο κύκλος της παραγωγής-κατανάλωσης-υπερσυσσώρευσης. Επίσης, οι κατασκευαστικές εταιρείες με τη σειρά τους επωφελούνται οικονομικά από την ανοικοδόμηση μιας <<πληγείσας περιοχής>>.

Τώρα που η αλληλοσφαγή των διακρατικών στρατοπέδων να άρχισε , δεν ξεχνάμε πως ο πόλεμος είναι “η προέκταση της πολιτικής με άλλα μέσα”. Η ένοπλη σύγκρουση είναι η κατάληξη διαφόρων άλλων συγκρούσεων που έχουν ήδη προηγηθεί (οικονομικών, πολιτικών, εθνικιστικής προπαγάνδας). Γι’ αυτό μπροστά στον πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία (αλλά και κάθε διακρατικού πολέμου) δεν υπάρχει κάποια πλευρά που είναι δίκαιη, αμυνόμενη, θύμα και πρέπει να την υπερασπιστούμε. Δεν υπάρχει τίποτα που να ενώνει τους εκμεταλλευτές και καταπιεστές οποιαδήποτε και αν είναι η εθνότητά τους, με τους/ις εκμεταλλευόμενους/ες και καταπιεζόμενους/ες ώστε να πολεμήσουν μαζί τους. Μας χωρίζουν όμως τα πάντα , η ταξική θέση, η δυνατότητα επιβίωσης, το ότι για μας θα είναι μόνο θετική και ελπιδοφόρα η προοπτική της καταστροφής του υπάρχοντος και η οικοδόμηση μιας άλλης ζωής.

Για αυτό αγωνιζόμαστε και σε περίοδο “ειρήνης” και στην περίπτωση πολέμου ενάντια σε κάθε κράτος, απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης, χωρίς καμία υποταγή στην εθνική ενότητα. Προχωράμε σε αρνήσεις στράτευσης, συγκρουόμαστε με τον στρατό και την πολεμική βιομηχανία. Σαμποτάρουμε την προετοιμασία του πολέμου και τον εθνικό πόλεμο. Αρνούμαστε να αλληλοσκοτωθούμε για τα συμφέροντα των αφεντικών και την δόξα της πατρίδας. Συνεχίζουμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, ενάντια στον μιλιταρισμό, τη λεηλασία της φύσης, την πατριαρχία μέχρι την ολική απελευθέρωση.

Γιατί ο δικός μας στόχος, είναι ο αγώνας για την κοινωνική και ταξική επανάσταση και για αυτόν αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Για να ανοίξει ο δρόμος για την αναρχία. Μια κοινωνία ελευθέριας, ισότητας, να απλώνεται σε όλον τον πλανήτη.

Αλληλεγγύη σε όσες/ους καταπιεσμένες/ους πληρώνουν το τίμημα του πολέμου και αγωνίζονται εναντίον του.

Κάτω τα κράτη και οι στρατοί αγώνας για επανάσταση σε ολάκερη την Γη

Αναρχική συλλογικότητα Acte


ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΟ, ΑΦΕΝΤΗ, ΠΑΤΡΙΔΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανία φέρνει για ακόμη μια φορά τη βαρβαρότητα του πολέμου στην ευρώπη. Χιλιάδες δολοφονημένοι άνθρωποι της τάξης μας, εκατομμύρια πρόσφυγες διωγμένοι από τα σπίτια τους, εκατομμύρια εξαθλιωμένοι/ες καλούνται να πληρώσουν το κόστος ενός πολέμου που δεν επέλεξαν και δεν αποφάσισαν. Η παγκοσμιοποίηση καταρρέει , τα έθνη-κράτη διαμορφώνουν εκ νέου ή ισχυροποιούν τις συμμαχίες τους και προσπαθούν να ενισχύσουν τη γεωστρατηγική θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη. Η σκακιέρα ενός νέου ψυχρού πολέμου έχει ήδη αρχίσει να στήνεται.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ

Κράτη και κεφάλαιο γεννούν τους πολέμους και ωφελούνται από αυτούς. Όπως ακριβώς το κεφάλαιο επιδιώκει την ένταση και την επέκταση της εκμετάλλευσης, έτσι και το κράτος επιδιώκει τη διεύρυνση του “ζωτικού χώρου” του, την ένταση και την επέκταση της κυριαρχίας του. Τις ίδιες επιδιώξεις έχει και το ελληνικό κράτος μέσα από τη συμμετοχή του στη νατοϊκή συμμαχία και την ευρωπαϊκή ένωση.

Στον πόλεμο μεταξύ κρατών ή συμμαχιών κρατών δεν πρόκειται να πάρουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, μεταξύ “επιτιθέμενου” ή “αμυνόμενου”, συγκυριακά “δυνατού” ή “αδύναμου”. Δεν μας ενώνει τίποτα με τους καταπιεστές και τους εκμεταλλευτές μας, δεν έχουμε κανένα κοινό “εθνικό” ή “συμμαχικό” συμφέρον. Δεν συμμετέχουμε σε κανέναν πόλεμο που διεξάγεται στο όνομα ενός έθνους, ενός κράτους, μιας θρησκείας, αντίθετα, πολεμάμε ως κομμάτι της τάξης μας ενάντια σε κάθε εξουσιαστική-εκμεταλλευτική σχέση.

Ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους και συντρόφισσες, αγωνιστές κι αγωνίστριες που μάχονται ταυτόχρονα ενάντια στο ρωσικό και το ουκρανικό κράτος, στηρίζοντας την τάξη μας μέσα στον πόλεμο. Σε αυτούς που διαδηλώνουν και δρουν ενάντια στον πόλεμο, συλλαμβάνονται κατά χιλιάδες και διώκονται ως “εσωτερικός εχθρός”. Στους λιποτάκτες και τους πρόσφυγες αυτού του πολέμου (και κάθε πολέμου).

Αγωνιζόμαστε:

για την καταστροφή των κρατών, του κεφαλαίου και των πολέμων που αυτά γεννάνε.

για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για μία κοινωνία πολιτικής ελευθερίας, οικονομικής ισότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αγωνιζόμαστε για την Αναρχία.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στις 15 Μαρτίου 2022, στις 18:30 στο Μοναστηράκι

Αναρχική συλλογικότητα Καθ’ οδόν


Πανό καλέσματος σε αντιπολεμική πορεία, Τρίτη 15 Μάρτη στις 18:30, Μοναστηράκι

Αγρός – Αυτοδιαχειριζόμενο Κατειλλημένο έδαφος

Μοιραστείτε το άρθρο