24ωρη συμβολική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων της Δ’ Πτέρυγας Κορυδαλλού

Από το πρωί της Δευτέρας ο Βασίλης Δημάκης δημοσιεύοντας ένα εκτενές κείμενο δήλωσε την απόφασή του να προχωρήσει για τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματα της φοίτησης δια ζώσης και κατ΄επέκταση την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών των κρατουμένων. Οι αρμόδιοι φορείς επιδεικνύουν πλήρη αναλγησία, είτε αδιαφορώντας είτε τοποθετώντας σκόπιμα εμπόδια χρησιμοποιώντας μάλιστα εξωφρενικές αιτιολογήσεις αναστέλλοντας τις εκπαιδευτικές άδειες. Στον αγώνα για δικαίωση δύο κρατούμενοι προχωρούν σε λευκή απεργία, με τους Θάνο Χατζηαγγέλου και Πάνο Καλαϊτζή σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο απεργούς να προχωρούν σε συμβολική 24ωρη απεργία πείνας.


Λέξεις όπως ο αγώνας, η αλληλεγγύη, η έμπρακτη συνοδοιπορία δεν είναι συμπλέγματα γραμμάτων αλλά δεσμεύσεις και συμβόλαια στο λεξιλόγιο των αντιστάσεων. Τόσα χρόνια αν ήταν κάτι που με διαιρούσε από το κοινωνικό σύνολο ήταν η ηθική και ταξική υποχρέωση να βρίσκομαι στο πλάι όσων αγωνίζονται. Όταν η γεωγραφία των αντιστάσεων βρίσκεται έγκλειστη σε τείχη και κάγκελα η υποχρέωση γίνεται πιο επιτακτική.

Από σήμερα δύο συγκρατούμενοί μου προχωρούν σε λευκή απεργία αντιστεκόμενοι στις εισαγγελικές μεθοδεύσεις που αναστέλλουν επ’αόριστον τις εκπαιδευτικές τους άδειες. Η θέση μου ως πολιτικός κρατούμενος, ως συγκελίτης μα πάνω απ’ όλα ως αγωνιζόμενος άνθρωπος βρίσκεται στο πλευρό τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρώτο μου βήμα στον κοινό αγώνα είναι η έναρξη συμβολικής απεργίας πείνας, επιφυλασσόμενος για οτιδήποτε βάλει σε κίνδυνο τη ζωή των 2 συγκρατούμενών μου. Μάθαμε να μην ζητάμε, να αγωνιζόμαστε ακόμα και για τα αυτονόητα. Αυτό θα κάνουμε ακόμη μία φορά.

Θάνος Χατζηαγγέλου

Δ’ Πτέρυγα, Φυλακές Κορυδαλλού

14/3/22

Η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατουμένων είναι για μένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής εντός των τειχών. Έτσι δεν μπορώ να μην πάρω θέση στο δίκαιο αγώνα δύο συγκρατούμενών μου, που πραγματοποιούν από σήμερα λευκή απεργία, λόγω αναστολής των εκπαιδευτικών τους αδειών. Στέκομαι αλληλέγγυος στο πλευρό τους, προχωρώντας σε συμβολική 24ωρη απεργία πείνας.

Πάνος Καλαϊτζής

Δ’ Πτέρυγα, Φυλακές Κορυδαλλού

14/3/22

 

https://athens.indymedia.org/post/1617571/


https://new.infolibre.gr/2022/03/14/se-apergia-peinas-kai-dipsas-o-v-dimakis-diekdikontas-to-dikaioma-foitisis-kai-oloklirosis-ton-spoydon-ton-kratoymenon/

Μοιραστείτε το άρθρο