Συγκέντρωση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, Τρίτη 8/3 στις 12:00 στην είσοδο της Φιλοσοφικής σχολής, Αθήνα

Καθώς η έλευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας όλο και πλησιάζει, σύμφωνα τουλάχιστον με τους υφιστάμενους κρατικούς σχεδιασμούς, ήρθε η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα της αντίστασης και του αγώνα εντός και εκτός των σχολών. Να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις, να οργανώσουμε τους δικούς μας συλλογικούς, μαζικούς, διεκδικητικούς αγώνες.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έρχεται για να βάλει τέλος στην “ανομία” όπως προπαγανδιστικά διακηρύσσουν οι υπέρμαχοι της. Στην πραγματικότητα η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται για να περιφρουρήσει τις διαγραφές φοιτητών/τριών, τα δίδακτρα, τις μειώσεις των εισακτέων, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των πανεπιστημίων, τις ιδιωτικoποιήσειςτην συνεχή υποβάθμιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Έρχεται για να περιφρουρήσει τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν σε ένα επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αγορών, τα συμφέροντα των λίγων, που καρπώνονται τον πλούτο που οι πολλοί παράγουν.

Έρχεται δηλαδή για να καταστείλει όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια σε αυτούς τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου. Να χτυπήσει, να βασανίσει και να συλλάβει όσους/ες αγωνίζονται, παλεύουν, διεκδικούν και δεν σιωπούν, δεν υποτάσσονται, δεν αδιαφορούν απέναντι στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, κομμάτι των οποίων είναι και αυτά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αν θα τα καταφέρουν ή όχι επαφίεται σε όλο τον φοιτητικό κόσμο.

Ο αγώνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και όσα αυτή συνεπάγεται και θέλει να εδραιώσει αφορά κάθε φοιτητή και κάθε φοιτήτρια. Δεν θα πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε απαθείς απέναντι σε όσα σχεδιάζουν για εμάς και επενδύουν στην συνένοχη σιωπή μας για να τα καταφέρουν. Γι’ αυτό κι εμείς, λέμε:

-Να βάλουμε εμπόδιο στις αντικοινωνικές βλέψεις που προωθούν την βία κατά φοιτητών και φοιτητριών από μισθοφόρους ειδικούς φρουρούς-τραμπούκους.

-Να αντισταθούμε στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που ονειρεύονται το κράτος και το κεφάλαιο, στο οποίο θα χωρά κάθε λογής μπίζνα, αλλά όχι η διακίνηση ιδεών

– Να υπερασπιστούμε το πανεπιστημιακό άσυλο, την αιματοβαμμένη ιστορία και τους συμβολισμούς του

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε κάθε συνειδητοποιημένο φοιτητή και κάθε συνειδητοποιημένη φοιτήτρια, τους εργαζόμενους/ες στα πανεπιστήμια και κάθε αλληλέγγυο/α στους φοιτητικούς αγώνες, στην συγκέντρωση που διοργανώνουμε ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 12.00 στην είσοδο της φιλοσοφικής σχολής.

ακριβής τοποθεσία : είσοδος της φιλοσοφικής σχολής

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Μοιραστείτε το άρθρο