Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές τακτικές και στον πόλεμο, να μην χυθεί άλλο αίμα των λαών. Αντιπολεμική πορεία στη Θεσσαλονίκη-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Με τον πόλεμο και τη Ρωσική εισβολή να μαίνονται στην Ουκρανία, και τη Ρωσία να τη σφυροκοπά από διαφορετικές πλευρές, η μάχη έχει μεταφερθεί στο Κίεβο. Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται με την Ουκρανία να βρίσκεται ανάμεσα στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό της Ρωσίας από τη μία πλευρά και ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. από την άλλη και θύμα το λαό που αντιμετωπίζει απώλειες και τον κίνδυνο της προσφυγιάς.

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν οργανώσεις και συλλογικότητες στη Θεσσαλονίκη δύο ημέρες μετά την κήρυξη και την αρχή του πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Πραγματοποιώντας κοινή πορεία οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ενάντια στην εισβολή του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης στους Ρωσόφωνους πληθυσμούς που υπάγονται στη γεωγραφία της Ουκρανίας, ενάντια στην επέκταση του ΝΑΤΟ και ενάντια στους δύο στρατιωτικούς συνασπισμούς – του δυτικού ΝΑΤΟ και του ρωσικού ΟΣΣΑ. Εξέφρασαν την ανάγκη να στηριχτεί ένα Διεθνές κίνημα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία με τους λαούς να μην έχουν τίποτα να χωρίσουν και να μην έχουν ανάγκη για προστάτες.  Φυσικά τα αιτήματα των διαδηλωτών επικεντρώθηκαν και στην συμμετοχή της Ελλάδας με την πλευρά του ΝΑΤΟ, ζητώντας κανένα Έλληνα φαντάρο και καμία ελληνική διευκόλυνση στις Νατοϊκές επιχειρήσεις. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι να μετατραπούν σε ταξικούς και να συνεχιστεί η πάλη για ανατροπή του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού που καταδυναστεύουν τους λαούς και τους ρίχνουν στην κόλαση του πολέμου για να διασφαλίσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρήσεών τους.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, διασχίζοντας την Εγνατία ακολούθησε την κάθοδο από την Αγίας Σοφίας για να βρεθεί στην Τσιμισκή. Κατευθύνθηκε και πραγματοποίησε στάσεις στο Αμερικάνικο και μετά στο Ρώσικο προξενείο, με την πορεία να λήγει στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β.Γλ. και Ανθή Κ.)


Μοιραστείτε το άρθρο