Συνεχίζει τις απολύσεις η Energean στα πετρέλαια Καβάλας, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Την Παρασκευή 18/2 η Energean προχώρησε σε 31 νέες απολύσεις αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των απολύσεων στους 128. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας με το εκβιαστικό τελεσίγραφο της εργοδοσίας να έχει λήξει και την εταιρεία να προχωρά σε συνεχείς απολύσεις.

Στα αιτήματα για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία που έχουν θέσει οι εργαζόμενοι και στην προσπάθεια για επικοινωνία με την εταιρεία, αυτή απαντάει με μαζικές απολύσεις και επίδειξη δύναμης. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους αλλά και την εγγύηση για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία αλλά και σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι/ες σε όλη τη χώρα στηρίζουν και συγκλίνουν τους μαζικούς και ταξικούς τους αγώνες απέναντι στις εκβιαστικές και αντεργατικές πολιτικές των εργοδοτών, φυσικά πάντα με την ευλογία κράτους και κυβέρνησης, η οποία νομοθετεί σε βάρος των εργατών και καταστέλλει βίαια τους αγώνες τους.

Το Σάββατο 26/2 στις 12 στην πλατεία Συντάγματος καλούν και συμμετέχουν σε πανελλήνιο συλλαλητήριο τα σωματεία στην ΚΑΒΑΛΑ OIL, στα Λιπάσματα Καβάλας, της ΛΑΡΚΟ και της COSCO, με καλέσματα στήριξης από αλληλέγγυους να αυξάνονται.

Μοιραστείτε το άρθρο