Επιστολή του Πάνου Καλαϊτζή από τις φυλακές Κορυδαλλού για την αναίτια δίωξή του

Την Τρίτη 08/02 και ώρα 19.00 το απόγευμα με προσήγαγε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κάτω από το σπίτι της συντρόφου μου στην Άνω Πόλη. Αφορμή για την προσαγωγή μου είναι η σύλληψη κατά τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας του Θάνου Χατζηαγγέλου και της Γεωργίας Βούλγαρη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού. Μεταφέρθηκα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ώρες αργότερα μου ανακοινώθηκε η σύλληψή μου με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και ένταξη στην οργάνωση Αναρχική Δράση. Παρέμεινα για δύο ημέρες κρατούμενος στα υπόγεια της ΓΑΔΘ, την Παρασκευή 11/02 πέρασα από ανακρίτρια και εισαγγελέα όπου μου ανακοινώθηκε η προφυλάκισή μου.

Βρισκόμενος πλέον στη δίνη μιας κωμικοτραγικής διαδικασίας που εξελίσσεται σε βάρος μου, δηλώνω απερίφραστα και δυνατά αθώος για όλες τις κατηγορίες τις οποίες μου προσάπτουν. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή προφυλακισμένος χωρίς να υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ στοιχείο που να με συνδέει με τη συμμετοχή μου σε αυτά που μου αποδίδονται, χωρίς να υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά του ονόματός μου στις καταθέσεις της αντιτρομοκρατικής σε σχέση με τη δράση της οργάνωσης. Η μόνη σύνδεση που επιχειρείται να γίνει είναι μέσω του σπιτιού που ενοικίαζα δίπλα στο μαγαζί που διατηρούσα μαζί με τους συνεργάτες μου καθώς και δίπλα στο σπίτι της συντρόφου μου (όπου ουσιαστικά έμενα) και το οποίο είχα παραχωρήσει ως χώρο καραντίνας και ανάρρωσης από το covid-19.

Καταβάλλω προσπάθειες να κρατηθώ όρθιος απέναντι σε αυτή τη σκευωρία που έχει στηθεί και μου στερεί την ελευθερία μου. Προσπαθώ να κρατήσω το μυαλό μου σε εγρήγορση και καθαρό για να μπορέσω να σταθώ απέναντι σε αυτό το άδικο που θέλει να με πνίξει. Προσπαθώ να σηκώσω το ανάστημά μου απέναντι σε αυτήν την αυθαιρεσία που νομίζει ότι η ζωή μου είναι ένα πιόνι σε μια αόρατη σκακιέρα. Απέναντι σε αυτούς που παίρνουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τις χρησιμοποιούν όπως θέλουν και όπως τους ταιριάζει για να συνθέσουν το παζλ που σχεδιάζουν.

Θα τα καταφέρω.

Αλληλεγγύη στον φίλο, συνάδελφο και σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλου και στην συντρόφισσα Γεωργία που γνώρισα πριν ελάχιστες ημέρες στα υπόγεια της ΓΑΔΘ.

Πάνος Καλαϊτζής

Φυλακές Κορυδαλλού

15/02/2022

Μοιραστείτε το άρθρο