Πορεία ενάντια στα push-backs και την θανατοπολιτική που τα γεννά, Τρίτη 15/2 στις 18:00, πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη

Τον τελευταίο καιρό δημοσιοποιούνται όλο και περισσότερες καταγγελίες για την θανατοπολιτική πρακτική χρόνων απέναντι σε μετανάστες/τριες ( push-backs, απελάσεις κλπ ). Ελληνικό και Τουρκικό κράτος, Ε.Ε. , στρατός, frontex και ελληνικό λιμενικό πνίγουν και σκοτώνουν καθημερινά στα ελληνοτουρκικά σύνορα με πρόταγμα την “προστασία του εθνικού κορμού” αναδεικνύοντας καθημερινά το κανιβαλιστικό τους πρόσωπο.

Η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και του ελληνικού κράτους έχει ως στόχο την αποσυμφώρηση των νησιών και γενικότερα την εξουσιαστική και εξοντωτική διαχείριση των κατατρεγμένων. Αυτό συμβαίνει με την δημιουργία υπερδομών-φυλακών, την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και τις επαναπροωθήσεις, στρατιοτικοποιώντας έτσι τα σύνορα. Τα push-backs, είτε παράνομα είτε ονομάζοντάς τα νόμιμη απέλαση αναδεικνύουν τις δολοφονικές πρακτικές της διαχείρισης αυτής. Ανακοινώσεις πνιγμών στο αιγαίο και νεκρών από το κρύο στον Έβρο συμπληρώνουν το μωσαϊκό της θανατοπολιτικής.

Ορισμένη μερίδα της τοπικής κοινωνίας συναινεί στον θάνατο είτε σιωπόντας και κρατώντας ουδέτερη στάση είτε επικροτώντας απροκάλυπτα τις πολιτικές αυτές. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούμε συντοπίτες μας και τοπικά μμε να ξερνάνε δημόσια ρατσιστικό οχετό αλλά και να λαμβάνουν ενεργό ρόλο στο πόλεμο κατά των κατατρεγμένων χέρι-χέρι με ελληνικό λιμενικό και frontex.

Θεωρούμε σημαντικό και αναγκαίο να παραμείνουμε ενεργοί και μαχητικοί απέναντι σε τέτοια ζητήματα. Στεκόμαστε στο πλάι όλων των αιχμαλώτων του κράτους και αγωνιζόμαστε για την κατάρευση του συστήματος αυτού που θέλει τους/τις μετανάστες/τριες πνιγμένους στο Αιγαίο και παγωμένες στον Έβρο. Ακόμα, διεκδικούμε τον δρόμο και “υψώνουμε” τα προτάγματα μας απέναντι στο κυρίαρχο εθνικιστικό αφήγημα. Ντόπιοι/ες – μετανάστες/τριες αγωνιζόμαστε συλλογικά για τα αυτονόητα. Ελεύθερη μετακίνηση για όλα και τέλος στις κρατικές δολοφονίες και την συνοριακή βία.

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

(Θα ακολουθήσει καφενείο ,στο χώρο της κατάληψης για την οικονομική ενίσχυση της συνέλευσης)

Αναρχική Συνέλευση Στύγα

Μοιραστείτε το άρθρο