Διήμερο προβολών για το νερό και τους αγώνες υπεράσπισής του, Παρασκευή 11/2 και Σάββατο 12/2 στις 21:00 στα Ιωάννινα

Προβολές των ντοκιμαντέρ «ΣτΑγώνες» και«Όταν συγκρούονται δύο κόσμοι» θα πραγματοποιηθούν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Αλιμούρα” στα Ιωάννινα με βασική θεματική τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και εκμετάλλευσης του νερού και των φυσικών πόρων σε βάρος των τοπικών κοινωνιών και των λαών που ήρθαν αντιμέτωποι με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της επιχειρηματικής ελίτ.


Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου – 9μ.μ.

«ΣτΑγώνες»:Ένα ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της χώρας(Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που κάποιοι βιώνουν εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου – 9μ.μ.

«Όταν συγκρούονται δύο κόσμοι»:Ντοκιμαντέρ για την εξέγερση των ιθαγενών στην περουβιανή Αμαζονία το 2009. Η κυβέρνηση του Άλαν Γκαρσία επιδιώκει με fast – track διαδικασίες την επικύρωση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για εξορύξεις πετρελαίου και μεταλλευμάτων σε περιοχές της Αμαζονίας. Μετά από μήνες δυναμικών κινητοποιήσεων των ιθαγενών κοινοτήτων, οι συγκρούσεις κορυφώθηκαν στην πόλη Μπάγκουα. Τα γεγονότα που ακολούθησαν έγιναν γνωστά ως Ελ Μπαγκουάσο. Ο υποτιτλισμός του ντοκιμαντέρ έγινε από το Γη και Ελευθερία – Tierra y Libertad.

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία

Μοιραστείτε το άρθρο