ROSA NERA Πρόγραμμα εβδομάδας 07/02/22 – 13/02/22 στο λόφο Καστέλι

Συνελεύσεις, μαθήματα, εργαστήρια, βιβλιοπωλείο, προβολές ντοκιμαντέρ και μυθοπλαστικών ταινιών για παιδιά και ενήλικους, προβολή του ντοκιμαντέρ «Μαθαίνοντας ξανά την ελπίδα: Μια ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Γης»  περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα 07/02 – 13/02 στο λόφο Καστέλι.


Δευτέρα 7/2

19:00 – 22:00 Πρόβα θεατρικής ομάδας «ΔεςΠολλες» στο θεατράκι

20:00 Πολιτική συνέλευση Rosa Nera

21:00 Συνέλευση Μουσική Αμηχανία

21:00 Συνέλευση A. A. Σ. Ασπάλαθος, στο στέκι του Ασπαλάθου στον 1ο όροφο της πρυτανείας

 

Τρίτη 8/2

17:30 Πολιτική Συνέλευση Έμφυλες Αταξίες, στον 1ο όροφο της κατειλημμένης πρυτανείας.

18:00 Ερασιτεχνικό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος:
Θα ασχοληθούμε με τεχνικές μορφοποίησης και συγκόλλησης μεταλλικών ελασμάτων και συρμάτων.
Δεν είναι πρόβλημα η μη συμμετοχή στις προηγούμενες συναντήσεις.
Όποιος/α έρχεται θα ήταν καλό να έχει γάντια μιας χρήσης και μάσκα.

 

Τετάρτη 9/2

16:45 Εργαστήρι ζογκλερικών στο θεατράκι

19:00 – 22:00 Συνέλευση αυτοδιαχείρισης στον λόφο Καστέλι, για το ταμείο υποδομών

 

Πέμπτη 10/2

10:00 Yoga ashtanga, φέρτε μια πετσέτα, και το δικό σας στρωματάκι (ή ένα χαλάκι, ή μια επιπλέον πετσέτα αν έχετε)

19:00 Πρόβα μουσικής συλλογικότητας Yar Aman

20:00 Εργαστήρι θεάτρου, στο θεατράκι του κτιρίου Rosa Nera

 

Παρασκευή 11/2

15:00-17:00 Εργαστήρι εναέριων ακροβατικών στο θεατράκι του κτιρίου Rosa Nera

20:00 Ομάδα συλλογικών αναγνώσεων, στο αναγνωστήριο της Πρυτανείας: Αυτή την Παρασκευή διαβάζουμε μαζί και κουβεντιάζουμε τα κείμενα «Για να τελειώνουμε με την υπόθεση του θεού» (Αρτώ) & «Η σιγή της γλώσσας» (Serres).

Μπορείτε να τα βρείτε εδώ https://www.inred.gr/gia-na-teleionoume-me-ti…
και εδώ https://nomadicuniversality.com/2019/06/04/mi…

18:00 Συνέλευση δίκτυο Αντικλείδι, στο στρατηγείο της Πρυτανείας

21:00 – 23:00 Το Βιβλιοπωλείο της εφημερίδας δρόμου Άπατρις και η Βιβλιοθήκη 451*, ανοίγουν τα βιβλία τους στον λόφο Καστέλι!
Κάθε Παρασκευή 21:00 – 23:00!

21:00 Αντιεμπορευματικό καφενείο, διασυλλογικό για το ταμείο υποδομών

 

Σάββατο 12/2

14:00-16:00 Εργαστήρι σύγχρονου χορού στον 2ο όροφο της Πρυτανείας

17:00 Συνέλευση ομάδας γονέων

18:00 Συνέλευση Ανοιχτή συνέλευση εγχείρημα για τη συλλογική ζωή, η στέγη των Ρόδων

18:00 Σινεμά για παιδιά, από ομάδα γονέων

20:00 Παρουσίαση ατζέντας, προβολή ταινιών μεσαίου μήκους & καφενείο οικονομικής ενίσχυσης ταμείου φυλακισμένων και διωκόμενων

 

Κυριακή 13/2

20:00 Δημιουργώντας Δίκτυα Μάθησης – Προβολή Ντοκιμαντέρ:

«Μαθαίνοντας ξανά την ελπίδα: Μια ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Γης», ένας μαθησιακός χώρος στο Μεξικό που συνδέει τη φύση, τον τόπο και την κοινότητα.

Το Πανεπιστήμιο της Γης* (Universidad de la Tierra ή Ουνιτιέρα) στην Οαχάκα, στο Μεξικό, είναι μια πρωτοβουλία που σκοπεύει να εμπλουτίσει τη ζωή στις αστικές γειτονιές και τις αγροτικές κοινότητες της Οαχάκα παρέχοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να χειριστούν δημιουργικά τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους και να οργανώσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Έτσι, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες που είναι χρήσιμες για τους άλλους.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται πρέπει να είναι οικονομικά προσιτές, κοινωνικά δίκαιες και να διαπνέονται από οικολογική ευαισθησία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι μαθητευόμενοι δε θα εξαρτιώνται από την πρόσληψή τους από δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις και δε θα είναι στο έλεός τους για ένα εισόδημα.

[…]Θέλουμε να δημιουργήσουμε ή να υποστηρίξουμε αυτόνομους τρόπους διαβίωσης, συνδεδεμένους με τις συνθήκες και τις προσδοκίες των ατόμων ή ομάδων που έρχονται σε εμάς.

Η μάθηση στην Ουνιτιέρα συνοψίζεται ουσιαστικά στις ακόλουθες αρχές:

-Ο έλεγχος πάνω στη μάθηση βρίσκεται στα χέρια εκείνου που μαθαίνει. Δεν εξαρτάται από ένα σύστημα ελέγχου και βαθμολόγησης από τους δασκάλους ή εκπαιδευτές, ούτε βασίζεται στις προσπάθειες εκείνων που διδάσκουν. Στηρίζεται στο ενδιαφέρον, την πρωτοβουλία και τον καθορισμό του ανθρώπου που μαθαίνει. Αυτός ή αυτή πρέπει να είναι ικανός να κανονίσει τον ρυθμό, το εύρος και τις συνθήκες της ίδιας του της μάθησης με την ενεργητική υποστήριξη της Ουνιτιέρα.

-Η μάθηση επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της πρακτικής μέσω της παρατήρησης και της εμπειρίας. Δεξιότητες και ικανότητες αποκτώνται μέσω της άμεσης παρατήρησης των δραστηριοτήτων που ο κάθε μαθητής επιθυμεί να μάθει και μέσω της πρακτικής επ’ αυτών των δραστηριοτήτων.

-Η παρατήρηση, όπως και η πρακτική, πραγματοποιούνται με την βοήθεια ενός δασκάλου: ενός ανθρώπου που φέρνει εις πέρας μια σειρά από δραστηριότητες με δεξιοτεχνία και γνωρίζει πως μπορεί να μοιραστεί αυτήν την γνώση που κατέχει.

-Η αφηρημένη πληροφορία και η θεωρητική γνώση είναι επίσης απαραίτητη και διαμορφώνει μέρος από την πρακτική της ειδικότητας και της προσδίδει μεγαλύτερη σταθερότητα και συνοχή.-Για να διευκολύνουμε την απόκτηση αυτών των πληροφοριών και γνώσεων χρήσιμων για την πρακτική της ειδικότητας, η Ουνιτιέρα διοργανώνει εξειδικευμένους κύκλους διαλέξεων, σεμινάρια, συναντήσεις και εργαστήρια. Οι δεξιότητες που αποκτιούνται μέσω αυτών, θα δοκιμαστούν αμέσως με την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας από τον μαθητευόμενο.

*Απόσπασμα από το άρθρο του G.Esteva »Unitierra, the freedom to learn»

Μοιραστείτε το άρθρο