Η κυβέρνηση εξαπέλυσε όργιο αστυνομικής τρομοκράτησης κατά των απεργών στην COSCO. Μαζική και δυναμική απάντηση των εργαζομένων στο εργοδοτικό – δικαστικό – αστυνομικό – κυβερνητικό μέτωπο, στο λιμάνι του Πειραιά Δευτέρα 7/2

Από τον 902

Με καθολική συμμετοχή, αποφασιστικότητα και μαζική συμπαράσταση, απαντούν οι εργαζόμενοι με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην κινεζική εταιρεία, παρά την καταστολή που έχουν εκδηλώσει σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση, εργοδοσία, εταιρεία, προς διασφάλιση των κερδών της COSCO. Ούτε βήμα πίσω στα δικαιώματά μας, διακηρύττουν οι εργαζόμενοι, στο πλευρό των οποίων έχουν σπεύσει πολλοί εργαζόμενοι, σωματεία, ομοσπονδίες, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, κινήματα και συλλογικότητες.

Η 24ωρη απεργία πραγματοποιείται μετά την κάλυψη από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, αφού προηγουμένως πέντε μέρες πριν δικαστήριο του Πειραιά είχε σπεύσει να κηρύξει την απεργία παράνομη μετά από αίτηση της εταιρείας. Κι αφού δεν κατεστάλη έτσι η απεργία, η κυβέρνηση φρόντισε να στείλει από τις 3:00 τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ, κλούβες, λιμενικό, έχοντας αποκλείσει τις εγκαταστάσεις της COSCO, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν μαζική συγκέντρωση δίνοντας δυναμική απάντηση στο εργοδοτικό-δικαστικό-αστυνομικό-κυβερνητικό μέτωπο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Οι απεργοί της COSCO καλούν όλους τους εργαζόμενους να κατέβουν στο λιμάνι για συμπαράσταση, όπου έχουν σπεύσει ήδη πολλοί.

Μοιραστείτε το άρθρο