Προβολή του ντοκιμαντέρ “When football banned women”, Σάββατο 05/02 στις 19:00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής Αθήνας

Το ντοκιμαντέρ “when football banned women”, δείχνει το “πιο καλά κρυμμένο μυστικό του ποδοσφαίρου”. Την εποχή του Α΄ παγκοσμίου πολέμου στην Αγγλία, οι γυναίκες έπαιζαν μπάλα μαζικά, προσελκύοντας μεγαλύτερα πλήθη από το αντρικό ποδόσφαιρο.

Μέχρι που “κάτι” έγινε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να τις αποκλείσει για 50 χρόνια από το παιχνίδι. Το ντοκιμαντέρ πιάνει τα ζητήματα του έμφυλου και ταξικού αγώνα και δίνει πατήματα για να συγκρίνουμε εμπειρίες και βιώματα (ως αλάνα και ατομικά) με το τώρα, όσον αφορά το αυτοοργανωμένο και μη ποδόσφαιρο, όσο και την κοινωνία γενικά.

Οργανώνουμε αυτή την εκδήλωση με πρόθεση να υπερασπιστούμε τον χώρο του ΑΚΝ που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ΜΜΕ με αφορμή την εκκένωση του Βιολογικού Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι να έρθει κόσμος να γνωρίσει τον κατειλημμένο αυτό χώρο, να συζητήσει και να κοινωνικοποιηθεί, χωρίς τη διαμεσολάβηση χρημάτων και αφεντικών, με καμία ανοχή σε οποιαδήποτε εξουσιαστική συμπεριφορά.

*Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και μπαρ.

Μοιραστείτε το άρθρο