Παρέμβαση γειτονιάς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας Βόλου ενάντια στη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας σε ανήλικους Ρομά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 01/02 στις 18:00 στον Άγιο Νικόλαο

Αντανακλαστική παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31/01/22 το απόγευμα στην γειτονιά του Αλιβερίου, όπου το Σάββατο το βράδυ ένστολοι προστάτες του νόμου, έπειτα από καταδίωξη πυροβόλησαν ανήλικους Ρόμα που έκαναν βόλτα με το αυτοκίνητο του πατέρα τους. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης, μοιράστηκαν κείμενα και υπήρξε μια πρώτη επικοινωνία με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και έκαναν γνωστή τη πρόθεση τους να μην ξεχαστεί ακόμα ένα γεγονός αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας απέναντι σε Ρομά. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία γειτονιάς στα στενά του Μαχαλά, με συμμετοχή δεκάδων νεολαίων που φώναζαν αντιμπατσικα συνθήματα. Η πορεία κατέληξε έξω από το σπίτι που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και χθες το βράδυ Κυριακής από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ως δείγμα αγανάκτησης απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο αστυνομικό μέγαρο.

Σε μια περίοδο οξυμένης φτωχοποιησης και γενικευμένης κοινωνικής αγανάκτησης, το κράτος οχυρώνεται και εξαπολύει τα σκυλιά του, να τρομοκρατήσουν και να παραδειγματίσουν. Το σύστημα δείχνει πυγμή και συνέχεια για να προστατέψει τις εγκληματικές πολιτικές της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης. Αυτές που κατάστρεψαν δημόσια υγεία, παιδεία και περιβάλλον, που περνούν αντιεργατικά νομοσχέδια και αυξάνουν την ακρίβεια, που καλύπτουν πρεζέμπορες και λαδώνουν κανάλια. Δεν είναι απλά «η κακιά η στιγμή» ή το χέρι ενός μπάτσου που έχασε τη ψυχραιμία του, είναι μια εξελισσόμενη επιλογή. Η δαιμονοποίηση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων ( Ρομά , μετανάστες κλπ. ) η στοχοποίηση όσων περισσεύουν και η εγκληματοποίηση όσων αντιστέκονται, είναι απαραίτητα συστατικά του κοινωνικού κανιβαλισμού και αποτελεί αναμφισβήτητη επιλογή για κάθε εξουσία! Να βάλουμε φρένο στην αστυνομική αυθαιρεσία, να ξανασυναντηθούμε στους δρόμους της αντίστασης και της οργής, μακριά από λογικές ανάθεσης και διαμεσολάβησης. Όλοι και όλες μαζί με σφιγμένες γροθιές να ανταποδώσουμε τα χτυπήματα που δέχεται η τάξη μας! Τα κρατικά εγκλήματα δεν θα σταματήσουν αν δεν τα σταματήσουμε εμείς τα ιδι@!

Καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 01/02/22 στις 18:00 στον Άγιο Νικόλαο.

ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ!

Συνελευση ενάντια στην κρατική καταστολή

https://athens.indymedia.org/post/1616740/

Μοιραστείτε το άρθρο