Οργισμένο ΟΧΙ αγανακτισμένων υγειονομικών στην αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση – Πανελλαδικές κινητοποιήσεις σήμερα Τρίτη 1/2 – ΦΩΤΟ

Μαζικές και δυναμικές ήταν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, με συμμετοχή πολλών και σε πολλές πόλεις, που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα των ομοσπονδιών του κλάδου, σωματείων, εργατικών συντονισμών, συλλογικοτήτων για την πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία.

Οι συμμετέχοντες επικέντρωσαν τα συνθήματά τους στις συγκεντρώσεις και πορείες στην τελευταία εξέλιξη στην αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τα κυβερνητικά σχέδια, δηλαδή τις εξαγγελθείσες χθές διά στόματος του ακροδεξιού υπουργού Υγείας επικείμενες απολύσεις την 31/3 όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστών με όλες τις δόσεις, δηλαδή 10.000!

Και αυτός ο αριθμός προστίθεται στον άλλο των 4.700 υγειονομικών που βρίσκονται ήδη εκτός εργασίας – σε αναστολή, όπως έλεγαν οι συμμετέχοντες, τόσο στα καλέσματα όσο στα πανό, με τα συνθήματα ενάντια στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας. Κι αυτό την ώρα που προκαλεί γενικότερη αγανάκτιση η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Εξ ου και το: Μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη βουλή.
Στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους (δίπλα στο ΑΤ Λευκού Πύργου) και πορεία στο ΥΜΑΘ.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΦΩΤΟ: Β.Γλ., Ανθή Κ.

 

Ξεχωριστά και μακρύτερα από τον όγκο των συγκεντρωμένων των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν και άλλοι συγκεντρωμένοι με τα παρακάτω συνθήματα στα πανό τους:


ΑΘΗΝΑ

φωτογραφίες από το 902


ΛΑΡΙΣΑ


 

https://new.infolibre.gr/2022/01/31/panelladiki-apergiaki-kinitopoiisi-gia-tin-ygeia-triti-01-02/

Μοιραστείτε το άρθρο