Νέα επίθεση της αστυνομίας στους εργαζόμενους των πετρελαίων Καβάλας στην είσοδο των δικαστηρίων

Οι εργαζόμενοι της kavala oil συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τη βίαιη καταστολή που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ από τα ξημερώματα της Τρίτης, βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας για να σταθούν αλληλέγγυοι στα μέλη του σωματείου που συνελλήφθησαν χθες με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τα ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων  και σε βίαια σπρωξίματα απέναντι στους εργαζομένους, λειτουργώντας ως υπάλληλοι της εταιρείας. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων της Kavala oil ένας εργαζόμενος βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Κυβέρνηση και αστυνομία δείχνουν πρόθυμοι ώστε να ακολουθούν τις οδηγίες και τις επιθυμίες των μεγάλων επιχειρήσεων.

 

Posted by Σωματείο Εργαζομένων Καβάλα Όιλ on Wednesday, December 22, 2021

 

 

Η Τάνια Ελευθεριάδου για τα δακρυγόνα των ΜΑΤ

Posted by Σωματείο Εργαζομένων Καβάλα Όιλ on Wednesday, December 22, 2021

 

Χθες τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο του εργοστασίου προχωρώντας σε συλλήψεις εργαζομένων που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι ώστε να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους. Παράλληλα έγινε χρήση κρότου λάμψης καταστρέφοντας έναν μετασχηματιστή του εργοστασίου. Η εργοδοσία η οποία προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων (80 σύμφωνα με πληροφορίες), μειώσεις μισθών και αλλαγές των συμβάσεων βρέθηκε απέναντι στη δυναμική και μαζική αντίδραση των εργαζομένων και κάλεσε τα ΜΑΤ ώστε να τους καταστείλουν. Μετά από γενική συνέλευση στις 19:00, πραγματοποιήθηκε το βράδυ συγκέντρωση έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Καβάλας για τους συλληφθέντες.


https://new.infolibre.gr/2021/12/21/eisvoli-ton-mat-kai-epicheirisi-katastolis-se-varos-ton-ergazomenon-tis-etaireias-quot-kavala-oil-quot/

Μοιραστείτε το άρθρο