ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ 2022

Το 2021 οι Ζαπατίστας, μέσα από τη Διακήρυξη για τη Ζωή, μας κάλεσαν σε μια συνάντηση των αντιστάσεων όπου γης. Ένα ΒΟΥΝΟ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ, ένα πλοίο που διέπλευσε τον Ατλαντικό ανάποδα και έφερε τους πρώτους Ζαπατίστας στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021, σήμανε την έναρξη του Ταξιδιού για τη Ζωή.

Ένα ταξίδι αγώνα για τη ζωή, απ’ άκρη σ’ άκρη αυτής της γεωγραφίας που ονομάζουμε Ευρώπη: από τους ιθαγενείς Saami στη Φινλανδία έως τη Νεκρή Ζώνη του Λήδρα Παλλάς στην Κύπρο, μια γιορτή συνάντησης και συντροφικότητας άρχισε να υφαίνει το όνειρο ενός κοινού αγώνα.

Μακρύς ο δρόμος για να βαδίσουμε. Αλλά το ταξίδι μόλις άρχισε!

2022 Τ@ς περιμένουμε στην Ελλάδα!

Για να μοιραστούμε πόνους, όνειρα, αντιστάσεις, εμπειρίες, επιθυμίες και να γίνουμε μέρος αυτής της συλλογικής πλεύσης που χάραξε το πλοίο ΛΑ ΜΟΝΤΑΝΙΑ (Το Βουνό) διασχίζοντας τον Ατλαντικό ανάποδα. Να καταφέρουμε μαζί με όλους που έκαναν πραγματικότητα αυτό το ταξίδι στην Ευρώπη, το αδύνατο: να πλέει ένα ΒΟΥΝΟ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ κόντρα στο ρεύμα των καιρών.

Από τις 23 Δεκεμβρίου το ημερολόγιο μπορείτε να το βρείτε στο ΣΥΝ.ΑΛΛΟΙΣ (Νηλέως 35, Θησείο), στη LACANDONA (Ηπίτου 4, Σύνταγμα),  στο ΠΑΓΚΑΚΙ (Ολυμπίου 17, Κουκάκι), στις Εκδόσεις των Συναδέλφων (Καλλιδρομίου 30), στη Σβούρα (Σπ. Τρικούπη 21) καθώς και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και στέκια. Στη Θεσσαλονίκη στις Ακυβέρνητες Πολιτείες (Αλ. Σβώλου 28), στο Εκλεκτίκ (Ελ. Βενιζέλου 59).

 Επικοινωνία: τηλ. 6938192983, 6978280535

Ε-μέιλ: [email protected]

Facebook: #Oι Ζαπατίστας στην Ευρώπη (Facebook)

Μοιραστείτε το άρθρο